Βλασφημία στα Θεία και την Εκκλησία

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Φυλάκιση έως 2 χρόνια για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και την Εκκλησία

Κακόβουλη βλασφημία των θείων; – 2 χρόνια φυλακή!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε νέες αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σύμφωνα με της οποίες:

– Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.

“Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο”.

είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μήπως ο Θεός έχει ανάγκη εισαγγελικής προστασίας; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιες χώρες έχουν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη στα οποία η λέξη δημοκρατία είναι άγνωστη.

ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Δείτε επίσης:  «Τι είναι για εσένα ο Κρατερός»; Η απάντηση που έδωσε η Καραβάτου για τον πρώην σύζυγό της

Δείτε εδώ και της υπόλοιπες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων. Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.

Ευρώπη ρε μαλ*κα – Φιλελεύθερος διαφωτισμός

Αν του ξεφύγει κάποιου καλόβουλα κάποια αναφορά στην Εκκλησία ή στα Θεία εν μέσου ψυχικού βρασμού, τι προβλέπει ο νόμος; Και τι κερδίζει ο ρουφιάνος ο οποίος θα καταδώσει στην Δικαιοσύνη τον βλασφημούντα;

Μαζί με τον παλιό νέο νόμο του Παπαθεμελή για παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας (δηλαδή15.00 μμ ως τις 17.00 μ.μ) και την διακοπή της μουσικής από τα νυχτερινά μαγαζιά μετά της δέκα το βράδυ τον χειμώνα και της έντεκα το καλοκαίρι, οδηγούμαστε πολλά χρόνια πίσω.

Δείτε επίσης:  Ξεκάθαρος ο Παναθηναϊκός στη συνάντηση με Λιόλιο - «Σεβασμός σε θεσμούς και κανόνες, όπως πάντα»

Μήπως καλό θα ήταν επίσης να απαγορευτεί το κόκκινο χρώμα;

  • α) στα νύχια των γυναικών
  • β) στα ρούχα
  • γ) στα αυτοκίνητα
Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email