γιάνης βαρουφάκης

Βαριές κουβέντες ανάμεσα σε Βαρουφάκη – Χρυσοχοϊδη

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής μετατράπηκε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (υπουργός Προστασίας του Πολίτη). Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο γραμματέας του ΜέΡα 25 είπε ότι το νομοσχέδιο για το άσυλο χαρακτηρίζουν η αναποτελεσματικότητα, η ανηθικότητα και ο μισανθρωπισμός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη για «λαϊκισμό», άναφέροντας ότι «βρίσκεται σε σύγχυση και αναφέρεται σε άλλα αφού σήμερα δεν συζητεί η Βουλή τη μεταναστατευτική πολιτική αλλά το δίκαιο του ασύλου», ανέφερε ότι «η εποχή που έλεγε ψέματα και παραπλάνησε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού πέρασε» και δήλωσε ότι δεν δέχεται μαθήματα για την ασφάλεια της χώρας από τον κ. Βαρουφάκη και όσους έχουν τις δικές του απόψεις.

Δείτε επίσης:  Ξεκινούν οι προπαραγγελίες για το Next e.Go Life – Πότε θα γίνουν οι παραδόσεις

«Η ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας, και Ελλήνων και αλλοδαπών, είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Γι’ αυτό, αυτό που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει, από τη μία, ένα δίκαιο ασύλου απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στον σεβασμό των δικαιωμάτων και της υποχρέωσης της εφαρμογής των νόμων και α στο ζήτημα της ασφάλειας» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Βαρουφάκης αντιπαράβαλλε: «Κρίνεστε τόσο ως μισάνθρωποι όσο και ως αναποτελεσματικοί». «Δεν θα μειώσετε τις ροές των μεταναστών στη χώρα όσο και να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες».

Η συνέχεια εδώ

Μοιράσου το...