gianis-varoufakis-petros-kostopoulos-toratora

Όταν συνάντησα στο Βράδυ τον Γιάν(ν)η Βαρουφάκη

Ανοιχτή κουβέντα Κωστόπουλου – Βαρουφάκη στον ΑΝΤ1

Μερικά χρόνια πίσω, πριν γίνει ο ισχυρός άντρας της πολιτικής και όλος ο κόσμος ασχολείται με τις ενδυματολογικές του επιλογές και την γυναίκα του περισσότερο από τις πολιτικές του τοποθετήσεις, είχα φιλοξενήσει τον Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, αφού έτσι του αρέσει να το γράφει, στο Βράδυ που έκανα στον ΑΝΤ1.

Ήταν τότε που μόλις είχαν σκάσει οι Αγανακτισμένοι και είχε αναδυθεί στην ελληνική media agenda, είχε ομιλίες στην πλατεία Συντάγματος και γενικώς οι τοποθετήσεις του για την οικονομία ήταν πρωτόγνωρες για τους απλούς ανθρώπους που τον άκουγαν με ευλάβεια. Χαλαρός τότε, cool, πιο καλοντυμένος μου φαίνεται από τώρα, με διάθεση να μιλήσει για όλα ακομπλεξάριστα, μοντέρνος άνθρωπος, σαν σωστός Έλληνας του εξωτερικού, θυμήθηκε τις στιγμές που “ρόκαρε” όταν έκανε support στους Socrates, δε δίστασε να μου μιλήσει για τα ταξίδια του, να μου πει για τη σχέση του με την οικογένεια Παπανδρέου και τη γνωριμία του με τον Γιώργο, αλλά και να εξηγήσει γιατί γράφει το όνομά του με ένα (ν).

Δείτε επίσης:  Mad Clip: Η δημόσια έκκληση του Mente Fuerte για την κηδεία του τράπερ (photo)

Η εξομολόγηση του Γιάνη στον Πέτρο

Σε κομμάτια που δε βρήκα σε βίντεο, ο Βαρουφάκης μου είπε μερικά ενδιαφέροντα όπως για την κόρη του την Ξένια, τον μεγάλο του έρωτα, που ζει στην Αυστραλία. Όταν έρχεται στην Ελλάδα, η Ξένια αρνείται για μία εβδομάδα να μιλήσει ελληνικά, μέχρι που ξεμπλοκάρει μόνη της. Όσο για το αν θα την ήθελε κοντά του, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως αυτό που σίγουρα θα ήθελε για εκείνη, είναι κάποια στιγμή στη ζωή της να κάνει ένα πέρασμα από την Ελλάδα, να τη ζήσει λίγο ως χώρα και να αποκτήσει βιώματα. Δε θέλησε όμως να το προσδιορίσει χρονικά, τονίζοντας ότι έχει μάθει να προβλέπει αυτό που θα γίνει, αλλά να μη λέει ΠΌΤΕ θα γίνει.

Δείτε επίσης:  Love Island - Γιώργος στην Κλαούντια: Είσαι η πιο εύκολη για να σε πλησιάσει ο Αλέξανδρος

Προκαλώντας τον να σχολιάσει την άποψη του Τάλεμπ ότι οι Οικονομολόγοι λένε συνήθως ανοησίες και δεν πετυχαίνουν αυτό που πρόκειται να συμβεί, ο ίδιος μου είπε ότι δεν έχει πολύ άδικο, προσθέτοντας μάλιστα όχι μόνο ότι λένε ανοησίες, αλλά και ότι παίρνουν τον κόσμο στον λαιμό τους.

Στην Ελλάδα αξίζουν οι πολιτικοί πού έχουμε

Τόνισε ακόμη ότι οσον αφορά στους Έλληνες, μας αξίζουν οι Πολιτικοί που έχουμε, αλλά όχι οι δημοσιογράφοι που έχουμε, καθώς το σύστημα των ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενο.

Το ότι είμαι εδώ”, είπε, “είναι περήφανη απόδειξη του πόσο βαθειά είναι η κρίση, καθώς ο κόσμος όποτε μας βλέπει στην τηλεόραση κάνει ζάπινγκ, και μόνο σε περίοδο κρίσης κάθεται να ακούσει όλα αυτά που λέμε”.

Δείτε επίσης:  Ισραήλ: Έτοιμος να αποκτήσει σανίδα πολιτικής σωτηρίας o Νετανιάχου

Στην Αυστραλία κατά τα άλλα, έκανε τηλεόραση, μέχρις ότου ένας φίλος δημοσιογράφος του είπε ότι αυτό που κάνει είναι στην πραγματικότητα ραδιόφωνο, γεγονός που τον έκανε να μεταπηδήσει στο ραδιόφωνο.

Το καίριο ερώτημα βεβαίως είναι πόσο θα κρατήσει η κρίση. Μια δεκαετία κατά μέσο όρο, είχε πει, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι στην Ελλάδα ξεπερνάμε τα πράγματα με πιο αργό ρυθμό…

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, παραδέχθηκε ότι ανακάλυψε το σεξ σχετικά νωρίς, ότι από τα νιάτα του θυμάται έντονα τα χιλιόμετρα που έκανε για ένα ραντεβού μισής ώρας με δρομολόγια τριών λεωφορείων, ότι πάντα ήταν σχεσάκιας και ότι ναι, σαφώς και του την έχουν πέσει μαθήτριές του, αλλά ποτέ δεν υπέκυψε.

Μοιράσου το...