Τζουμέρκα: οι παραδοσιακοί οικισμοί ανάμεσα σε φαράγγια και χαράδρες με την άγρια ομορφιά…

Τα Τζουμέρκα, είναι ίσως η λιγότερο γνωστή και διαδεδοµένη περιοχή της Ηπείρου, που µπορεί µέχρι τώρα να είχε θεωρηθεί από κάποιους έως και αποµονωµένη, όµως τελευταία έρχεται δυναµικά να κερδίσει τις εντυπώσεις, χωρίς να χάσει τίποτα από τα ιδιαίτερα γνωρίσµατά της που την κάνουν τόσο ξεχωριστή!

Κορυφή της Στρογγούλας
Κορυφή της Στρογγούλας

Τα Τζουµέρκα, ΝΑ των Ιωαννίνων, «φωλιάζουν» µέσα σε έναν από τους σηµαντικότερους εθνικούς δρυµούς (Εθνικό Πάρκο Τζουµέρκων Περιστερίου & Χαράδρας Αράχθου) µε 5 καταφύγια Άγριας Ζωής! Πρόκειται για ένα σύνολο παραδοσιακών οικισµών περιτριγυρισµένα από χαράδρες, φαράγγια και απόκρηµνα βουνά που διακρίνονται για την άγρια και αλώβητη από τον τουρισµό οµορφιά των τοπίων, την παράδοση και την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων τους. Είναι ένας επίγειος παράδεισος που τα συνδυάζει όλα, πλέον ακόµα πιο κοντά, λόγω του νέου δρόµου που ενώθηκε µε την Ιονία οδό!

Δείτε επίσης:  Κάρπαθος: Μια ξεχωριστή επιλογή διαμονής για όσους αναζητούν ατμόσφαιρα σπιτιού στις διακοπές τους

ΠΡΑΜΑΝΤΑ

Αυτό το κεφαλοχώρι, έδρα των βόρειων Τζουµέρκων, ξαφνιάζει µε την ασύγκριτη θέα που προσφέρει λόγω της προνοµιακής τοποθεσίας του στους πρόποδες της κορυφής της Στρογγούλας (στα 2.107 µ.) στην κεντρική Πίνδο. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε ορεινό τουριστικό θέρετρο µε resort και και ταβέρνες, ιδανικό ορµητήριο για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής.

Απόσταση: 36 χλµ. από τα Ιωάννινα

Πραμάντα, Τζουμέρκα

ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ

Μαζί µε το «αδελφάκι» του Συρράκο, θεωρείται ένας από τους πιο γραφικούς πετρόχτιστους οικισµούς. Χαθείτε στα λιθόκτιστα καλντερίµια του, σκαρφαλωµένου στα 1.200 µ., και θαυµάστε τα επιβλητικά πέτρινα αρχοντικά. Σηµείο αναφοράς
η κεντρική πλατεία του

Απόσταση: 61 χλµ. από Ιωάννινα, 22 χλµ. από το Συρράκο

Δείτε επίσης:  Η Scoot και το αεροδρόμιο της Χρυσής Ακτής στην Αυστραλία «ξανασμίγουν» μετά από δυο χρόνια
Καλαρρύτες, Τζουμέρκα

ΣΥΡΡΑΚΟ

Μαζί µε τους γειτονικούς Καλλαρύτες, θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας. Σεργιανίστε στα στενά του λιθόστρωτα σοκάκια µε τα επιβλητικά αρχοντικά, ορισµένα εξ αυτών στεγάζουν τους ελάχιστους παραδοσιακούς ξενώνες όπως o Σταυραετός και το Hotel Συρράκο, στο παλιό Δηµοτικό σχολείο του χωριού.

Απόσταση: 52 χλµ. από Ιωάννινα, 22 χλµ. από τους Καλαρρύτες

Συρράκο, Τζουμέρκα

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

The post Τζουμέρκα: οι παραδοσιακοί οικισμοί ανάμεσα σε φαράγγια και χαράδρες με την άγρια ομορφιά… appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...