Τέλος η πώληση αεροπορικών εισιτηρίων από την Alitalia

Είχαμε γράψει το καλοκαίρι ότι ο κρατικός ιταλικός αερομεταφορέας θα κλείσει με την διαπραγμάτευση της ιταλικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον του ιταλικού αερομεταφορέα να βρίσκεται τότε (Απρίλιος του 2021) σε καθοριστική φάση.

Η συμφωνία τελικά επετεύχθη ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βάσει αυτής ο ιταλικός δημόσιος αερομεταφορέας Alitalia θα σταματήσει να υφίσταται, και από τις 15 Οκτωβρίου θα «απογειωθεί» η νέα κρατική αεροπορική εταιρεία Ita.

Ο καιρός ήρθε και η ημερομηνία φτάνει και όπως ανακοινώθηκε επισήμως στην Ιταλία και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, μετά τη διαδικασία πώλησης του πτητικού έργου της αεροπορικής εταιρείας “Alitalia – Società Aerea Italiana Spa” στη δημόσια εταιρεία Italia Trasporto Aereo SpA, το Ιταλικό Δημόσιο εξουσιοδότησε την Alitalia να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Δείτε επίσης:  Ευρυτανία: 5+1 λόγοι που πρέπει να γίνει ο επόμενος προορισμός σου

Η διακοπή των πτητικών δραστηριοτήτων ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου 2021, που αποτελεί την αρχική ημερομηνία των νέων πτήσεων του νέου φορέα.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων Alitalia (055) των οποίων η πτήση είναι προγραμματισμένη:

μετά τις 24 Αυγούστου 2021

με ημερομηνία ταξιδιού από 15 Οκτωβρίου 2021

από/προς οποιονδήποτε προορισμό/προέλευση παγκοσμίως

και έχει ακυρωθεί, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές δυνατότητες:

αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή τροποποίηση του δρομολογίου για να φτάσετε στον αρχικό προορισμό ή να επιστρέψετε στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού), χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης, έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 ( τελική ημερομηνία επιστροφής) ·

αλλαγή προορισμού με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για να ταξιδέψετε έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο.

Δείτε επίσης:  Πελοπόννησος: 5+1 πανέμορφα χωριά της που σε περιμένουν κάθε εποχή!

Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο για εισιτήρια στην ΙΤΑΛΙΑ, για προορισμούς που βρίσκονται στην ΙΤΑΛΙΑ και για εισιτήρια που είναι ΔΙΕΘΝΗ, για προορισμούς που είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ.

Για να προσαρμόσουν ή να αλλάξουν την κράτηση, οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους τοπικούς αριθμούς που διατίθενται στον ιστότοπο της Alitalia (www.alitalia.com) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο .

Εάν δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή εισιτηρίων, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς πρόστιμο, στην τιμή στην οποία αγοράστηκε το εισιτήριο ή στην υπολειπόμενη αξία του εισιτηρίου για το ταξίδι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: 80 «απείθαρχους» επιβάτες που έφεραν αναστάτωση σε πτήσεις ανέφερε στο FBI η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Δείτε επίσης

The post Τέλος η πώληση αεροπορικών εισιτηρίων από την Alitalia appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...