Ευρυτανία: Ο Τάσος Δούσης μάς δείχνει την απέραντη ομορφιά της λίμνης Κρεμαστών! Εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο… (βίντεο)

Η Λίμνη Κρεμαστών, είναι η µεγαλύτερη τεχνητή λίµνη της Ελλάδας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 55 χλμ. από το Καρπενήσι. Η απέραντη ομορφιά της παρουσιάζεται από τον Τάσο Δούση και τις ΕΙΚΟΝΕΣ

Η απέραντη ομορφιά της Λίμνης Κρεμαστών

Δηµιουργήθηκε µετά την κατασκευή του φράγµατος των Κρεµαστών το 1965 από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταµών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Bρίσκεται ανάµεσα στους νοµούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι ενώνονται µέσω της Γέφυρας της Επισκοπής.

Λίμνη Κρεμαστών Ευρυτανία

Σε άλλο σηµείο υπάρχει και η Γέφυρα της Τατάρνας κοντά στο οµώνυµο µοναστήρι. Η απαράµιλλη οµορφιά της λίµνης µε τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ που δηµιουργούνται αλλά και τα πολυάριθµα µικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα µαγεύουν πραγµατικά τον επισκέπτη κάνοντας τον να νοµίζει ότι βρίσκετε σε κάποιο εξωτικό προορισµό

Δείτε επίσης:  Παγετός: Μετά τις 06:00 την Πέμπτη τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Η δημιουργία της τεχνητής λίμνης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας και η περιοχή είναι μάλιστα ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000. Όπως καταλαβαίνετε, η επαφή με τη φύση στη λίμνη των Κρεμαστών προσφέρει μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να βιώσετε.

Λίμνη Κρεμαστών απέρνατη ομορφιά από τον Τάσο Δούση και τις Εικόνες

Δραστηριότητες και αξιοθέατα

Οι λάτρεις των σπορ και της δράσης δεν θα µείνουν ανικανοποίητοι καθώς στην περιοχή µπορεί να δοκιµάσει κανείς την τύχη του στο canoe kayak αλλά και στο rafting. Συνδυάστε την επίσκεψη στη λίµνη µε εκπληκτικές διαδροµές, και αδράξτε την ευκαιρία για µια βόλτα στο ξακουστό «Γεφύρι του Μανώλη» αλλά και το µοναστήρι της Τατάρνας.

Ο Τάσος Δούσης έκανε ένα μαγευτικό ταξίδι στην Ευρυτανία με την εκπομπή ΕΙΚΟΝΕΣ και μας δείχνει την απέραντη ομορφιά της Λίμνης Κρεμαστών!

Δείτε επίσης:  Τρομακτικό ατύχημα στο Μεξικό: Φάλαινα πέταξε στον αέρα σκάφος με τουρίστες (vid)

Αν θέλετε να γνωρίσετε τις υπέροχες λίμνες της Ελλάδας, ακολουθήστε μας σε μια μαγευτική βόλτα!

Απολαύστε την ομορφιά της Λίμνης Κρεμαστών μέσα από τις ΕΙΚΟΝΕΣ και τον Τάσο Δούση που έκανε ένα υπέροχο ταξίδι στην Ευρυτανία και μας παρουσιάζει στο ακόλουθο βίντεο μοναδικές εικόνες:

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Ευρυτανία μπορείτε να διαβάστε online και κατεβάστε εντελώς δωρεάν με ένα μόνο κλικ τον απόλυτο οδηγό μας, The Gold Book of Evritania! Επίσης μπορείτε να Δείτε όλες τις εκπομπές “Εικόνες με τον Τάσο Δούση” στο επίσημο κανάλι στο YouTube

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Δείτε επίσης:  Κρήτη: 34χρονη νόσησε δυο φορές με κορονοϊό στην εγκυμοσύνη

The post Ευρυτανία: Ο Τάσος Δούσης μάς δείχνει την απέραντη ομορφιά της λίμνης Κρεμαστών! Εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο… (βίντεο) appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...