Γνωρίστε το πανέμορφο χωριό της Ευρυτανίας μέσα στο ελατόδασος με τα πέτρινα αρχοντικά

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Ευρυτανίας, όμορφο και ιστορικό χτισμένο μέσα στο ελατόδασος, τις Κορυσχάδες που βρίσκονται πολύ κοντά στο Καρπενήσι, μόλις 5 χλμ. νοτιοδυτικά από την ευρυτανική πρωτεύουσα. Το όνομά του χωριού προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «κορύς» (που σημαίνει «περικεφαλαία»).

Κορυσχάδες πάρκο

Οι Κορυσχάδες “πλανεύουν” κάθε επισκέπτη… παρελθόν και παρόν συμβιώνουν και προσφέρουν ένα μοναδικό βίωμα στον χωροχρόνο!

Ακολουθήστε μας σε ένα υπέροχο road trip και γνωρίστε όλα τα όμορφα χωριά της Ευρυτανίας!

Χτισμένο σε υψόμετρο 940 μέτρων μέσα στο ελατόδασος, το χωριό θα σας υποδεχθεί στην κεντρική πλατεία με τον πλάτανο, τα ταβερνάκια και τα καφενεδάκια και τον καλοδιατηρημένο οικισμό να αναπτύσσεται αμφιθεατρικά γύρω της!

Δείτε επίσης:  Ευρυτανία: Ο Τάσος Δούσης μάς δείχνει την απέραντη ομορφιά της λίμνης Κρεμαστών! Εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο… (βίντεο)
Κορυσχάδες εκκλησία

Τα παλιά πετρόχτιστα αρχοντικά έχουν δώσει τη θέση τους σε κομψούς ξενώνες που διατηρούν ακέραιη την γοητεία των κτηρίων.

Εκτός από γραφικό χωριό οι Κορυσχάδες είναι και πολύ ιστορικό καθώς συνδέθηκε με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Ο λόγος είναι γιατί εδώ συνήλθε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ύστερα από πανελλήνιες μυστικές εκλογές, η Α’ Εθνοσυνέλευση των μαχόμενων για την απελευθέρωση των Ελλήνων, την οποία αποτελούσαν αντιπρόσωποι των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας.

Κορυσχάδες μουσειο

Στην πλατεία δεσπόζει το διατηρητέο πέτρινο σχολείο του 1901, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε το 1944 η Α Εθνοσυνέλευση. Σήμερα η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης που στεγάζεται εκεί.

Δείτε επίσης:  Το γραφικό χωριό Καλαβρύτων μέσα στα έλατα με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες!

Στο μουσείο θα δείτε μεταξύ άλλων τοιχογραφίες ηρώων της αντίστασης αλλά και των ηρώων του 1821, που δημιουργήθηκαν για ιστορικούς λόγους (τηλ. μουσείου: 22370 24996)

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Κορυσχάδες

Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Πηγή: The Gold Book of Evritania 2020

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

The post Γνωρίστε το πανέμορφο χωριό της Ευρυτανίας μέσα στο ελατόδασος με τα πέτρινα αρχοντικά appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...