Πως το OnlyFans άλλαξε τους sex workers για πάντα

OnlyFans: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την ψηφιακή αυτοκρατορία περιεχομένου;

onlyfans

Το OnlyFans είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ιστοσελίδες πορνογραφικού και όχι μόνο περιεχομένου στο διαδίκτυο, καθιστώντας τον κύριο ιδιοκτήτη της δισεκατομμυριούχο. Ποιος είναι όμως, Λεονίντ Ραντβίνσκι;

Τον Οκτώβριο του 2018, ο Λεονίντ Ραντβίνσκι αγόρασε το 75% μιας αναπτυσσόμενης αλλά σε μεγάλο βαθμό άγνωστης επιχείρησης με την ονομασία OnlyFans. Εκείνη την εποχή, η OnlyFans, με έδρα το Λονδίνο, ήταν ένας νεοσύστατος ιστότοπος βίντεο και κοινωνικής δικτύωσης που επέτρεπε στους ενήλικες καλλιτέχνες να κερδίζουν χρήματα από την άνεση του σπιτιού τους.

Οι «δημιουργοί περιεχομένου» -κυρίως πορνοστάρ- δημιουργούσαν λογαριασμούς μέσω της πλατφόρμας και χρέωναν μια συνδρομή στους θεατές, με τους καλλιτέχνες να κρατούν το 80% της όποιας χρέωσης.

Διαβάστε επίσης: OnlyFans: Μυθικά κέρδη για την ερωτική πλατφόρμα ινφλουένσερς

Η αρχή του OnlyFans

Η OnlyFans ιδρύθηκε αρχικά, το 2016 από τον Βρετανό επιχειρηματία, Timothy Stokely μαζί με τον πατέρα του, Guy Stokely, και τον αδελφό του Thomas. Η Fenix, η επιχείρηση στην οποία ανήκει η OnlyFans, είναι καταχωρημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά το γεγονός ότι ο Ραντβίνσκι έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης:  Προκλητική υποκρισία από τον Ερντογάν μετά την τηλεδιάσκεψη με φον ντερ Λάιεν και Μισέλ: “Η Τουρκία προσφέρει ειρήνη και σταθερότητα, η Ελλάδα προκαλεί με επιθετικές ενέργειες”

Σύμφωνα με τα αρχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αρχικοί ιδιοκτήτες παραιτήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021 από τη Fenix.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνικό σεξ ή sexting, ποιο να επιλέξω για διασκέδαση;

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς όλη η παραγωγή ταινιών έκλεισε και εκατομμύρια μοναχικοί άνθρωποι έμειναν στο σπίτι, η επιχείρηση της OnlyFans γνώρισε μεγάλη άνθηση.

Το 2020, η OnlyFans κατέγραψε έσοδα 400 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 540% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το 80% των οποίων προήλθε από Αμερικανούς πελάτες. Ο αριθμός των δημιουργών σχεδόν πενταπλασιάστηκε σε 1,6 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων πιο mainstream αστέρων όπως οι Cardi B, DJ Khaled, Fat Joe και Rebecca Minkoff.

Reclusive OnlyFans owner raked in more than £448MILLION in just 18 months – while creators made £3.47bn https://t.co/VfDWqhuYLe

Δείτε επίσης:  Ολλανδία: Ξεκινά το εορταστικό lockdown - Άδειοι οι εμπορικοί δρόμοι

— Daily Mail Online (@MailOnline) September 3, 2022

Σύμφωνα με το Forbes, η συμμετοχή του Ραντβίνσκι τον καθιστά δισεκατομμυριούχο, με αξία περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ιστορικό των επιχειρήσεων του

Εκτός από αυτά τα εντυπωσιακά οικονομικά στοιχεία που αφορούν την περιουσία του Ραντβίνσκι, ελάχιστα είναι γνωστά για εκείνον. Ακόμα όμως, αι αυτά που είναι γνωστά, δεν είναι καθόλου κολακευτικά.

Διαβάστε επίσης: VW California Concept: Το Multivan για αποδράσεις από την πόλη

Πριν η πορνογραφία γίνει ευρέως διαθέσιμη στο Διαδίκτυο, ο Ραντβίνσκι ίδρυσε έντεκα ιστότοπους που συγκέντρωναν λινκς από άλλα sites με την ονομασία Cybertania σύμφωνα με το Forbes.

Η επιχείρηση προσέφερε στους χρήστες συνδέσμους για κωδικούς πρόσβασης σε περιεχόμενο, κυρίως πορνογραφικό, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

OnlyFans owner gets $338m payout https://t.co/E4LI1uOTeB

— BBC News (World) (@BBCWorld) August 25, 2023

Επίσης, κατηγορήθηκε πως συνδέεται με αποστολή συνδέσμων που οδηγούν σε παιδική πορνογραφία αλλά και σε κτηνοβασία, χωρίς να κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε επίσης:  Τυνησία: Συγκροτεί επιτροπή για την κατάρτιση Συντάγματος

Ο Λεονίντ Ραντβίνσκι ήταν επίσης ιδιοκτήτης μιας επιτυχημένης επιχείρησης με κάμερες για ενήλικες.

Η προσωπική του ζωή

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του OnlyFans δεν επιθυμεί τη δημοσιότητα. Μάλιστα, ο ίδιος αποφεύγει να δώσει συνεντεύξεις ενώ όσα είναι γνωστά για εκείνον, προέρχονται από προφίλ στο LinkedIn και σε έναν προσωπικό ιστότοπο.

Όπως αναφέρετε στο LinkedIn, ο Λεονίντ Ραντβίνσκι είναι επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας και έχει «ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αναδυόμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δωρίζει «ένα σημαντικό μέρος του χρόνου, της προσπάθειας και των χρημάτων του σε μη κερδοσκοπικούς σκοπούς», όπως φιλανθρωπικά ιδρύματα και επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας ενώ «είναι ένας μανιώδης αναγνώστης που είναι πάντα έτοιμος για μια παρτίδα σκάκι καθώς και επίδοξος πιλότος ελικοπτέρου».

Ο Λεονίντ Ραντβίνσκι είναι παντρεμένος αν και η ταυτότητα της συζύγου του παραμένει άγνωστη.

Πηγή

Μοιράσου το...