Ουρές κόσμου για της νέες ταυτότητες

Ταυτότητες: Ουρές κόσμου έξω από τα αστυνομικά τμήματα – Σπεύδουν για ανανέωση πριν τις ψηφιακές

nees-tavtotites

Το πέπλο συνωμοσιολογίας γύρω από τις ψηφιακές ταυτότητες οδήγησε πολλούς, ακόμη και να ξενυχτούν έξω από τα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να ανανεώσουν την ταυτότητά τους, πριν την αλλαγή.

Ουρές στα αστυνομικά τμήματα σε πόλεις της χώρας, σχηματίζουν δεκάδες άτομα, μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να πιάσουν σειρά και να ανανεώσουν την ταυτότητά τους.

Ο καθένας επικαλείται διάφορους λόγους, αλλά, πολλοί που δεν το λένε, θέλουν να προλάβουν τις νέες ταυτότητες, που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά. Ετσι, ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν μια 10ετία χωρίς «το τσιπάκι», που νομίζουν ότι θα τους… παρακολουθεί.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός: Αυστηρότατοι έλεγχοι την πρώτη μέρα των μέτρων - Τα 228.150 ευρώ έφτασαν τα πρόστιμα

Διαβάστε επίσης: Οι νέες ταυτότητες θα κοστίζουν 10 ευρώ – Πότε τις αλλάζουμε και πότε λήγουν;

Μεγάλες ουρές

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πάτρας, όπου σύμφωνα με το pelop.gr, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, δεκάδες άτομα είχαν υπογράψει μια άτυπη λίστα προτεραιότητας και περίμεναν υπομονετικά, όπως γίνεται κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα.

Την Τετάρτη, μια ημέρα μετά τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η άτυπη αυτή λίστα είχε 100 ονόματα. Τη Δευτέρα ξεπερνούσαν τα 130.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν και το Γραφείο Εκδοσης Ταυτοτήτων λειτουργούσε από τις 2:30 το μεσημέρι και μετά, πολλοί είχαν πάει από τις 5 τα ξημερώματα, για να πιάσουν σειρά.

Δείτε επίσης:  Χωρίς φρένο ο κορονοϊός: 2.570 νέα κρούσματα και 51 θάνατοι – Στους 506 οι διασωληνωμένοι, πάνω από 500 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης: Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο ανυποψίαστων γυναικών πωλούνται στα social media

Μάλιστα αξιωματικός υπηρεσίας προσπαθούσε να πείσει τους περίπου 50 συγκεντρωμένους πολίτες, ότι θα ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλοι, από δύο αστυνομικούς που βρίσκονταν σε βάρδια.

Συνωμοσιολογία

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, είπαν ότι ήθελαν να ανανεώσουν την ταυτότητα που είχε «λήξει», γιατί έπρεπε να ταξιδέψουν. Αλλοι, είχαν πάει για να δηλώσουν απώλεια. Οι περισσότεροι όμως, μιλούσαν για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες με το τσιπάκι.

Το κλίμα συνωμοσιολογίας που λέει ότι η νέα ψηφιακή ταυτότητα, φέρει το «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων» ή ενοχοποιεί την νέα ταυτότητα για παρακολούθηση, δεν άφησε ανεπηρέαστους αρκετούς πολίτες.

Δείτε επίσης:  Το Πολυτεχνείο δεν έριξε την χούντα

Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν και στην Κοζάνη, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, όπου σύμφωνα με το kozanimedia, κάποιοι εξ αυτών ξενύχτησαν στην είσοδο, φτάνοντας στη… 1 και στις 2 το πρωί, προκειμένου να πιάσουν σειρά.

Πηγή

Μοιράσου το...