Το γραφικό χωριό του Πηλίου που είναι σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του βουνού και «βλέπει» όλο το Αιγαίο…

Το Πήλιο φημίζεται για την γραφικότητά του αλλά και για το σύνολο των παραδοσιακών του οικισμών που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους. Ένα από αυτά, είναι και ο Κισσός, το γραφικό χωριό που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων και έχει απέραντη θέα στο Αιγαίο…

Κισσός Πηλίου

Μπορεί ο Κισσός να μην είναι ανάμεσα στα διάσημα και πολυακουσμένα ορεινά χωριά του Πηλίου, ωστόσο κερδίζει τον επισκέπτη με την γραφικότητά του και την υπέροχη θέα του στο γαλάζιο του Αιγαίου, την οποία μπορείτε να απολαύσετε από διάφορα σημεία.

Κισσός Πηλίου

Ιστορικό & πανέμορφο χωριό

Τον Κισσό θα τον συναντήσετε μετά από 48 χιλιόμετρα από τον Βόλο, ενώ απέχει 12,1 χιλιόµετρα από το χιονοδροµικό κέντρο (21 περίπου λεπτά). Είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, που, κατά τον ιστορικό Γ. Κορδάτο, η ονοµασία του προέρχεται από την παράφραση της λέξης “χρυσός”.

Δείτε επίσης:  Η Mideast Travel Worldwide αναδείχθηκε ως Greece’ s Best MICE Organiser 2022, για 3η συνεχόμενη χρονιά!
Κισσός Πήλιο θέα στο Αιγαίο

Παλαιότερα ο Κισσός ήταν ένα από τα μεγάλα χωριά του Πηλίου με 1500 μόνιμους κατοίκους. Σήμερα οι περίπου 500 άνθρωποι που μένουν εδώ ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια οπωροφόρων (μηλιές, καστανιές), και λιγότερο με τον τουρισμό.

Βασικό χαρακτηριστικό του χωριού η πυκνή βλάστηση, αφού περιβάλλεται από καστανιές και πλατάνια, τα οποία δηµιουργούν πανέµορφα τοπία. Όσοι αγαπάτε την πεζοπορία μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα λιθόχτιστα καλντερίμια του πηλιορείτικου χωριού αλλά και σε κάποιο από τα μονοπάτια που ξεκινούν από αυτό απολαμβάνοντας ένα υπέροχο δάσος από καστανιές και οξιές.

Κισσός Πηλίου

Τι να δείτε

Ο Κισσός είναι ιστορικό χωριό, καθώς εδώ λειτουργούσε κρυφό σχολειό από το 1753, στο οποίο δίδασκε για μικρό χρονικό διάστημα ο Ρήγας Φεραίος. Αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που η ιστορία της µετρά από τον 17ο αιώνα και είναι η σπουδαιότερη βασιλική του Πηλίου, όπως και το µικρό εκκλησιαστικό µουσείο, που στεγάζεται µέσα στην εκκλησία.

Δείτε επίσης:  Πηγές Λούρου: H ομορφότερη γαλάζια λίμνη της Ελλάδας… Τοπίο βγαλμένο από καρτ ποστάλ!
Κισσός Πήλιο εκκλησία

Στην πλατεία του χωριού θα δείτε την προτοµή του Ρήγα Φερραίου, ο οποίος µαθήτευσε στη Ζαγορά και πρωτοδίδαξε στον Κισσό. Κατά την παραµονή σας στο χωριό, καθίστε σε ένα από τα µικρά παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία και δοκιµάστε νόστιµους µεζέδες, ψητά σούβλας και ντόπιο κρασί.

Κισσός Πηλίου
Κισσός Πηλίου
Κισσός Πήλιο καταρράκτες

Tip: Βόλτα στην Πορταριά

Αν ξεκινήσετε από τον Βόλο και πριν φτάσετε στον Κισσό, κάντε αρχικά μια στάση στην Πορταριά η οποία απέχει μόλις 13 χιλιόμετρα και είναι το πρώτο ορεινό χωριό του Πηλίου (υψ. 650 μ.) που προσεγγίζει ο επισκέπτης από τον Βόλο, ενώ από τον Κισσό η Πορταριά απέχει 25 χιλιόμετρα. Ωστόσο, αν και η Πορταριά είναι από τα πιο γνωστά ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά της περιοχής διατηρεί αναλλοίωτη την ευχάριστη ατμόσφαιρά και την πηλιορείτικη ταυτότητά του.

Δείτε επίσης:  Συρράκο: Ταξίδι στο πανέμορφο ηπειρώτικο χωριό χτισμένο στη σκιά του βουνού…
Πορταριά
Πορταριά

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

The post Το γραφικό χωριό του Πηλίου που είναι σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του βουνού και «βλέπει» όλο το Αιγαίο… appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...