Πελοπόννησος: 5+1 πανέμορφα χωριά της που σε περιμένουν κάθε εποχή!

H Πελοπόννησος σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για διακοπές αλλά και μικρές εκδρομές σε κάθε ευκαιρία. Είναι επίσης ο ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου αφού θα βρείτε ότι και αν ψάχνετε από υπέροχες παραλίες και κοσμοπολίτικους προορισμούς μέχρι μικρά και άγνωστα ορεινά για στιγμές ηρεμίας. Τα χωριά της Πελοποννήσου είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, όχι μόνο για πολυήμερες διακοπές, αλλά και για μια εκδρομή, ένα city break ή ένα Σαββατοκύριακο.

Εδώ σας προτείνουμε 6 όμορφα χωριά της Πελοποννήσου που είναι ιδανικά για κάθε εποχή του χρόνου!

Αν πάλι ψάχνετε κάτι αποκλειστικά με παραλία δείτε τα 5 παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου θυμίζουν νησί!

Καρδαμύλη, με θέα στον Μεσσηνιακό

Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του Μεσσηνιακού κόλπου και απλώνεται σε μία πανέμορφη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου γεμάτη καταγάλανα νερά, αλλά και πλούσια βλάστηση, όπως ελαιώνες, πράσινες πλαγιές και επιβλητικά κυπαρίσσια. Η ιστορία της πηγάινει πίσω στον 19ο αιώνα, από όπου έχει εμπνευστεί και η αρχιτεκτονική των κτιρίων της. Το βλέμμα σου θα “κλέψουν” τα γραφικά δρομάκια, τα παλιά σπίτια και τα πυργόσπιτα. Η τοπική παραγωγή περιλαμβάνει ελαιόλαδο και σαπούνι που παράγεται από το παλιό μικρό εργοστάσιο, ενώ στο μικρό λιμάνι της η κίνηση είναι έντονη ανεξαρτήτως εποχής. Δείτε γιατί η Καρδαμύλη είναι ο πιο ψαγμένος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές!

Δείτε επίσης:  Ζαγόρι: Το πέτρινο εντυπωσιακό χωριό του 16ου αιώνα – Ένα μνημείο της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής

Στεμνίτσα, παράδοση και γεύσεις

Η Στεμνίτσα θα σε αποζημιώσει με την πλούσια φύση της, τα παραδοσιακά της κτίρια και τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό στο νομό Αρκαδίας, ο οποίος είναι γεμάτος φαράγγια, έλατα, ξύλο και πέτρα, και φημίζεται για τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του.

Μία από αυτές είναι η Μονή Προδρόμου που ξεχωρίζει με τις μοναδικές τοιχογραφίες του Θεοφάνη Κρητικού. Και μην αγνοήσεις να επισκεφθείς τις Πηγές των Αθανάτων, όπου σύμφωνα με τον Παυσανία, λούστηκε μικρός ο Δίας. Όσο για την τοποική κουζίνα, θα σε ενθουσιάσει. Μπορείς να προμηθευτείς φοβερό παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο, δίπλες και μέλι από το εργαστήριο παραδοσιακών γλυκών του χωριού.

Καστανιά, στο όρος Κυλλήνη

Στην Κορινθία, στις παρυφές του όρους Κυλλήνη και μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, βρίσκεται η όμορφη Καστανιά. Χτισμένη στα περίπου 1.000 μέτρα υψόμετρο, είναι ο,τι πρέπει για μία αποδραση Σαββατοκύριακου. Πήρε το όνομά της από το πλούσιο δάσος με καστανιές, ακόμα και αν αυτό καταστράφηκε πριν σχεδόν 200 (!) χρόνια. Στην Καστανιά θα απολαύσεις βόλτες μέσα στην φύση, στα στενά του χωριού και στα μονοπάτια, θα δεις τα πετρόκτιστα σπίτια και τα γραφικά ξωκλήσια. Επίσης, σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις οι λίμνες Δόξα και Στυμφαλία.

Δείτε επίσης:  Διακοπές σε ξεχωριστά μέρη

Καρύταινα, η ιστορική

Δεν χρειάζεται συστάσεις, αυτό το χωριό της Αρκαδίας, η ιστορική Καρύταινα. Είναι κτισμένη στην πλαγιά του βουνού Αχρειοβούνι, σε υψόμετρο 582 μέτρα, και απλώνεται γύρω από το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο της. Κάνε όσες περισσότερες βόλτες μπορείς μέσα στο χωριό. Θα σε ανταμείψει με πανέμορφες εικόνες από τα διώροφα πέτρινα σπίτια του με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, με τις βυζαντινές του εκκλησίες και τα πλακόστρωτα δρομάκια και καλντερίμια, ενώ συγκλονιστική είναι και η εικόνα της από μακριά, οι βρύσες, τα γεφύρια και τα ξωκλήσια της γύρω περιοχής. 

Κάτω Ζαχλωρού, γεμάτη πράσινο

Η Κάτω Ζαχλωρού βρίσκεται στη μέση της διαδρομής του οδοντωτού Διακοφτού-Καλαβρύτων (Η διαδρομή με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο είναι μία εμπειρία που επιβάλλεται να ζήσεις!) και είναι κτισμένη στο φαράγγι και στην αριστερή όχθη του Βουραϊκού, πνιγμένη μέσα στην πλούσια φύση της περιοχής. Στα αξιοθέατα που πρέπει να δεις περιλαμβάνονται ο παλιός νερόμυλος, η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, καθώς και το νεοκλασικό κτίριο που λειτούργησε σαν σχολείο στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενώνα. 

Δείτε επίσης:  Ευρυτανία: Γνωρίστε 10+1 παραμυθένια χωριά της ιδανικά για μια μοναδική φθινοπωρινή εκδρομή

Ανδρίτσαινα, η αρχόντισσα

Χαρακτηρίζεται από επιβλητικά αρχοντικά, λιθόστρωτα δρομάκια, αλλά και βρύσες που κλέβουν τις εντυπώσεις. Η Ανδρίτσαινα είναι κτισμένη αμφιθεατρικά ανάμεσα σε φαράγγια και βουνά, κατάφυτα δάση και εντυπωσιακά ποτάμια και βρίσκεται στα όρια σχεδόν των νομών Ηλείας και Αρκαδίας. Προσφέρεται και για τους λάτρεις των extreme sports, αφού μπορείς εκεί να δοκιμάσεις κανό, καγιάκ στο Ποταμό Λούσιο, πεζοπορία στο φαράγγι της Νέδας και στους καταρράκτες, ποδηλασία, καθώς και διαδρομές 4×4.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

The post Πελοπόννησος: 5+1 πανέμορφα χωριά της που σε περιμένουν κάθε εποχή! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...