Το δημοφιλές Ζαγοροχώρι με τα πετρόχτιστα καλντερίμια και τα σημαντικά αξιοθέατα

Από τα πλέον δηµοφιλή και, όπως λέγεται, το πρώτο χωριό που άνοιξε τις «κάνουλες» της τουριστικής ανάπτυξης στα Ζαγοροχώρια, έχει κάθε λόγο να καυχιέται για τη ζωντάνια του αλλά και τη χαρισµατική τοποθεσία του σε υψόµετρο 1.060 µ. απέναντι από το Βραδέτο και σε ελάχιστη απόσταση από το Φαράγγι του Βίκου.

Μονοδένδρι Ζαγορίου

Ο λόγος για το Μονοδένδρι, το πέτρινο, πανέμορφο και γραφικό αυτό χωριό του Ζαγορίου. Από τα αξιοθέατα του ξεχωρίζουν το κτήριο της Ριζαρείου Σχολής και η πασίγνωστη µονή της Αγίας Παρασκευής, «γαντζωµένη» στο χείλος του γκρεµού µε θέα στο Φαράγγι του Βίκου!

Μονοδένδρι Ζαγορίου
Μονοδένδρι Ζαγορίου

Το σεργιάνι στα γραφικά λιθόκτιστα σοκάκια του θα σας βγάλει µπροστά σε καλοδιατηρηµένα αρχοντικά εκ των οποίων πολλά στεγάζουν υπέροχους ξενώνες, αξιοθέατα όπως το κτήριο της Ριζαρείου Σχολής και την οικία των ευεργετών αδελφών Ριζάρη αλλά και παραδοσσιακά ταβερνάκια.

Δείτε επίσης:  10+1 ορεινά ελληνικά χωριά με αλπική ομορφιά – Γνωστά και άγνωστα μικρά «διαμάντια» που όλοι πρέπει να επισκεφτούν
Μονοδένδρι Ζαγορίου

Και φυσικά είναι σχεδόν αδιανόητο να φύγετε χωρίς να κάνετε µια στάση στην πασίγνωστη Μονή της Αγίας Παρασκευής που χρονολογείται από το 1412 και η θέα στο Φαράγγι κόβει την ανάσα!

Μονοδένδρι Ζαγορίου
Μονοδένδρι Ζαγορίου

Must στο χωριό η Πίτα της Κικίτσας! Μη φύγετε αν δεν δοκιµάσετε την ξακουστή πίτα, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού µε ιστορία από το 1958. (Καθημερινά 10:00 – 22:00 & Παρ./ Σαβ. 10:00 – 10:30 | Τ. 2653 071340)

Μονοδένδρι - Η πίτα της Κικίτσας
Μονοδένδρι Ζαγορίου
Μονοδένδρι Ζαγορίου
Μονοδένδρι Ζαγορίου
Μονοδένδρι Ζαγορίου
Μονοδένδρι Ζαγορίου

Φωτογραφίες: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου – Κώστας Καπαρελιώτης

πηγή:Icons Travellers

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης:  Πελοπόννησος: Βουτάμε σε 7 από τις ομορφότερες παραλίες της

The post Το δημοφιλές Ζαγοροχώρι με τα πετρόχτιστα καλντερίμια και τα σημαντικά αξιοθέατα appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...