Στη Μεσόγειο για γυμνάσια το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford

Στη Μεσόγειο έχει καταπλεύσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο και στο οποίο σύντομα θα προστεθούν επιπλέον πολεμικά σκάφη, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το USS Gerald Ford είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται στη Μεσόγειο Θάλασσα και στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Είναι το πιο σύγχρονο και νεότευκτο  πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια το Ναυτικό προχώρησε στη ναυπήγηση ενός νέου αεροπλανοφόρου.

Το όνομα του σκάφους είναι ένας φόρος τιμής στον Πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ, ο οποίος δάνεισε το όνομά του σε ολόκληρη την νέα κλάση των σκαφών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, γνωστή και ως  CVN-21. Η κατηγορία αυτή των πλοίων χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός πυρηνικού αντιδραστήρα υψηλής τεχνολογίας A1B.

Δείτε επίσης:  Ιταλία: Διαδικτυακές απειλές θανάτου κατά του ΥΠΕΞ από υποστηρικτές του Πούτιν

Ολόκληρος ο σχεδιασμός του πλοίου βασίζεται σε τεχνολογία stealth, απαραίτητη για να γίνει το σκάφος όσο το δυνατόν λιγότερο ορατό, μέσω τακτικών και τεχνικών προστατευτικών μέτρων.

Το USS Gerald Ford είναι επίσης το μοναδικό πλοίο προηγμένης κλάσης στον κόσμο που διαθέτει ραντάρ διπλής ζώνης, ένα πραγματικά υπερσύγχρονο σύστημα.

Αυτή η νέα κλάση του Ναυτικού των ΗΠΑ θα αντικαταστήσει σταδιακά την προηγούμενη κλάση Nimitz, όταν ενταχθούν τα USS Kennedy και USS Enterprise CVN-80, προγραμματισμένα για το 2024 και το 2025 ,αντίστοιχα. Προς το παρόν, ωστόσο, παραμένει το μοναδικό αεροπλανοφόρο κλάσης Ford.

Το USS Gerald Ford διαθέτει σχεδόν τριπλάσια ηλεκτρική ενέργεια σε σύγκριση με προηγούμενες κλάσεις, ένα πραγματικό τεχνολογικό κόσμημα, ικανό να χρησιμοποιεί την ηλεκτρομαγνητική δύναμη για την απονήωση των  αεροσκαφών. Το Gerald Ford παραγγέλθηκε το 2017 από τον Ντόναλντ Τραμπ, με συνολικό κόστος σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης:  Ζελένσκι για Ερντογάν: Οι σχέσεις Ουκρανίας με Τουρκία κάνουν ισχυρότερο τον στρατό μας

Γιατί το Gerald Ford  βρίσκεται στη Μεσόγειο;

Ο ναύαρχος Γκρέγκορι Χάφμαν εξήγησε ότι η χρήση του USS Gerald Ford  στις ασκήσεις στη Μεσόγειο είναι η τέλεια ευκαιρία για να δείξουν οι ΗΠΑ στον κόσμο την πρόοδο της ναυτικής αεροπορίας τους.

Όπως αναφέρει το CNN, το USS Gerald Ford  θα μετάσχει σε συμμαχικές ασκήσεις στη Μεσόγειο. Οι συμμαχικές χώρες που θα συμμετάσχουν στην άσκηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι: Καναδάς, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Γαλλία και  Σουηδία.

Συνολικά, στα αεροναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο θα μετάσχουν  περίπου 9.000 άτομα από 9 χώρες, καθώς και τουλάχιστον 20 πλοία και 60 αεροσκάφη. Μέχρι την Τετάρτη αναμένονται επίσης και άλλα πλοία που θα πλαισιώσουν το Gerald Ford στη Μεσόγειο.elegram.

Δείτε επίσης:  “Χαμηλές πτήσεις” στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα στη Wall Street. Ο S&P 500 σημείωσε το 34ο ρεκόρ του για το 2021

naftemporiki.gr 

Πηγή

Μοιράσου το...