Φινλανδία: Οι πόλεις που υποδέχονται του Ρώσους τουρίστες με τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Η πόλη Ιμάτρα βρίσκεται στην Φινλανδία και φιλοξενεί τα Imatrankoski, τα ορμητικά σημεία ποταμού στο Vuoksi τα οποία αποτελούν από τα πιο γνωστά φυσικά αξιοθέατα της σκανδιναβικής χώρας. Τα Imatrankoski είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι ωστόσο γίνονται δεκτή στην περιοχή με τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας. 

Η Ιμάτρα ξεκίνησε τον Ιούλιο να παίζει τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας στη δημοφιλή τουριστική τοποθεσία κάθε βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή.

Η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται 1.300 χιλιόμετρα σύνορα με τη Ρωσία και προς το παρόν παραμένει ο μόνος γείτονας της Ρωσίας στην ΕΕ χωρίς περιορισμούς στις τουριστικές βίζες για τους Ρώσους πολίτες, ετοιμάζεται να περιορίσει σύντομα τις τουριστικές βίζες για τους Ρώσους.

Δείτε επίσης:  Καταπέλτης ο Ντράγκι κατά Ερντογάν: Με τους δικτάτορες πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι

Στην κοντινή πόλη Λαπεενράντα, ο ουκρανικός εθνικός ύμνος παίζεται επίσης κάθε βράδυ πάνω από το δημαρχείο της, με θέα σε εμπορικά κέντρα που επίσης είναι δημοφιλή στους Ρώσους τουρίστες. «Στόχος είναι να εκφράσουμε την ισχυρή υποστήριξη στην Ουκρανία και να καταδικάσουμε τον επιθετικό πόλεμο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης, Kimmo Jarva.

Πολλοί Ρώσοι επισκέπτονται τη Λαπεενράντα για να ψωνίσουν ρούχα και καλλυντικά, για παράδειγμα, και σε πολλά αυτοκίνητα φαίνονται ρωσικές πινακίδες. Όμως ο τουρισμός από τον ανατολικό γείτονά του έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στη Φινλανδία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με πρόσφατη δημοσκόπηση να δείχνει ότι το 58% των Φινλανδών είναι υπέρ του περιορισμού της τουριστικής βίζας στους Ρώσους πολίτες.

Δείτε επίσης:  Personal trainer πήρε επίτηδες 30 κιλά σε έναν χρόνο και τα έχασε σε 6 μήνες

 Καθώς οι πτήσεις από τη Ρωσία προς την ΕΕ έχουν σταματήσει, η Φινλανδία έχει γίνει χώρα διέλευσης για πολλούς Ρώσους που επιδιώκουν να ταξιδέψουν σε διάφορες περιοχές στην Ευρώπη. «Πολλοί το είδαν αυτό ως παράκαμψη του καθεστώτος κυρώσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο.

Αν και το καθεστώς Σένγκεν και η φινλανδική νομοθεσία δεν επιτρέπουν την πλήρη απαγόρευση βίζας με βάση την εθνικότητα, η Φινλανδία μπορεί να μειώσει τις βίζες που εκδίδονται βάσει κατηγορίας, σημείωσε ο Χααβίστο. «Η κατηγορία του τουρισμού μπορεί να περιοριστεί ως προς το πόσες βίζες μπορούν να υποβληθούν σε μια ημέρα», εξήγησε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η τελική απόφαση για την έγκριση του σχεδίου θα μπορούσε να ληφθεί μέχρι το τέλος του μήνα. 

Δείτε επίσης:  Διπλή πρόκληση από Ερντογάν εν όψει του ραντεβού Δένδια με Τσαβούσογλου: “Θα κάνουμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή του τουρκολυβικού μνημονίου”. Απειλές και κατά της Κύπρου: “Εάν χρειαστεί, θα επέμβουμε”

naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...