Στα χέρια του Ίλον Μασκ το Twitter: Τα σχέδια για το αύριο, οι απολύσεις και το μήνυμα του Τραμπ

Ο Ίλον Μασκ φαίνεται ξεκίνησε ήδη τις απολύσεις με τους εργαζομένους να ανησυχούν για το μέλλον τους – Το tweet του Τραμπ λίγες ώρες μετά την εξαγορά και οι ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις προς το δισεκατομμυριούχο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μασκ, είναι πλέον το νέο αφεντικό του Twitter αφου η εξαγορά ολοκληρώθηκε έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Έπειτα από μήνες που κράτησε η νομική διαμάχη ο Μασκ με ένα tweet ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς γράφοντας  «το πουλί ελευθερώθηκε» και συνέχισε λίγο αργότερα γράφοντας «ας κυλήσουν οι καλές στιγμές». Ωστόσο, το ερώτημα για το μέλλον της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνική δικτύωσης παραμένει την ώρα μάλιστα που ορισμένα κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού, Παράγκ Αγραουάλ, φέρεται να απολύθηκαν.

O Μασκ από την πλευρά του αναμένεται επίσης να απευθυνθεί σήμερα στους εργαζόμενους και να τους καθησυχάσει για τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί μαζικών απολύσεων.

Δείτε επίσης:  Ρωσικά ΜΜΕ: «Μπλόκο» σε Facebook και Twitter από το Κρεμλίνο

Μάλιστα, ορισμένα αμερικανικά μέσα αναφέρουν πως είναι πιθανόν ο ίδιος ο Μάσκ να πάρει τη θέση του Παράγκ Αγραουάλ.

Τα σχέδια του Μασκ για το Twitter

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και αυτοαποκαλούμενος ως απολυτάρχης της ελευθερίας του λόγου, έχει δηλώσει ότι θέλει να εμποδίσει την δημοφιλής πλατφόρμα να γίνει ένα δωμάτιο που θα προωθεί το μίσος και το διχασμό. Επίσης, επιθυμεί να καταπολεμήσει τα spam bots μέσω λογισμικού που τα εντοπίζει και τα μπλοκάρει. Ωστόσο, ο Μασκ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα τα πετύχει όλα αυτά και ποιος θα διευθύνει την εταιρεία. Ωστόσο, έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, αφήνοντας τους 7.500 υπαλλήλους να ανησυχούν για το μέλλον τους.

Δείτε επίσης:  Το ευρωπαϊκό διαστημικό πρόγραμμα είναι έτοιμο για «απογείωση» με προϋπολογισμό 14,9 δισ. ευρώ

Ο ίδιος πιστεύει ότι ο έλεγχος του περιεχομένου είναι πολύ αυστηρή και έχει επικρίνει τον αποκλεισμό χρηστών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα σχόλιο που για πολλούς θεωρείται προπομπός για την επιστροφή του Τραμπ.

Ικανοποίηση του Τραμπ για την εξαγορά

Ο ίδιος μάλιστα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του σήμερα επειδή το Twitter πέρασε όπως λέει σε «υγιή χέρια», μετά την εξαγορά του από τον Ίλον Μασκ, αλλά δεν διευκρίνισε αν σκοπεύει να επιστρέψει στην πλατφόρμα που τον έδιωξε μετά την επίθεση υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

«Το Twitter βρίσκεται πλέον σε υγιή χέρια και δεν θα διοικείται πια από τους τρελούς της ριζοσπαστικής αριστεράς που απεχθάντοναι πραγματικά τη χώρα μας», έγραψε σε ανάρτηση στο δικό του δίκτυο, το Truth Social.

Δείτε επίσης:  «Πόλεμος» για ένα πολεμικό βιντεοπαιχνίδι – Ήρωας Παλαιστίνιος κατά του ισραηλινού στρατού (video)

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το Truth Social «δείχνει και λειτουργεί καλύτερα». «Αγαπώ το Truth”, πρόσθεσε.

Ο Μασκ έχει πει ότι θα αποκαταστήσει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου ο οποίος τότε ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο Twitter.

Ευρωπαϊκές Προειδοποιήσεις

Πάντως, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν προειδοποίησε σήμερα τον Μασκ πως θα πρέπει στην Ευρώπη να σεβαστεί τη ρύθμιση που μόλις έχει εγκριθεί για τις μεγάλες πλατφόρμες. 

«Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες» ήταν η απάντηση του Μπρετόν στο tweet του Μασκ. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...