Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μόλις 3,5 ώρες; – Απογειώνεται το 2029 το πιο «γρήγορο» αεροπλάνο στον κόσμο (φωτογραφίες)

Ολοένα και αυξάνονται οι αεροπορικές εταιρίες που επενδύουν στα υπερηχητικά αεροσκάφη. Η Boom Supersonic εντυπωσίασε παρουσιάζοντας το δημιούργημά της, το υπερηχητικό Overture

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που το υπερηχητικό αεροσκάφος Concorde πέταξε για τελευταία φορά.

Κι ενώ διάφορες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να επαναφέρουν τα υπερηχητικά ταξίδια από τότε, ακόμα δεν έχουμε δει αυτό να υλοποιείται.

Ωστόσο, η Boom Supersonic με έδρα το Κολοράντο έχει κάνει μερικά σημαντικά βήματα στην προσπάθειά της να κάνει ξανά πραγματικότητα τις υπερηχητικές πτήσεις.

Overture

H Boom αποκάλυψε ένα νέο σχέδιο για το αεροσκάφος Overture, το οποίο θα πετά με διπλάσια ταχύτητα από τα σημερινά υποηχητικά εμπορικά τζετ και αναμένεται να μεταφέρει τους πρώτους επιβάτες του το 2029 .

Δείτε επίσης:  Ρωσία εναντίον… «μετασύμπαντος»: Προς νέα μέτρα οι ρωσικές αρχές για το metaverse

Οι αποδόσεις του αεροσκάφους, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Farnborough Air Show, μια εκδήλωση αεροπορικού εμπορίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Χάρη στην ανανεωμένη σχεδίασή του το αεροσκάφος θα διαθέτει έναν επιπλέον κινητήρα, αλλά θα έχει επίσης μια περιγεγραμμένη άτρακτο και φτερά που θυμίζουν «γλάρο».

Overture

Το αεροσκάφος, που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε παραγωγή το 2024, θα πετάξει 1,7 Mach πάνω από το νερό με εμβέλεια 4.250 ναυτικών μιλίων και θα έχει χωρητικότητα 65 έως 80 επιβατών, λέει η ομάδα του Boom.

Τον Ιανουάριο, η United Airlines παρήγγειλε 15 από τα υπερηχητικά αεροσκάφη, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να πετάξουν από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε μόλις τρεισήμισι ώρες.

Δείτε επίσης:  Icarus: Ο φασματογράφος που προβλέπει ... ηλιακές καταιγίδες

Εν τω μεταξύ, η Japan Airlines επένδυσε 10 εκατομμύρια δολάρια στο Boom το 2017 και έχει τη δυνατότητα να αγοράσει έως και 20 αεροσκάφη.

Overture

Επιπλέον, η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία στρατιωτικής τεχνολογίας Northrop Grumman για την ανάπτυξη μιας στρατιωτικής παραλλαγής του Overture.

Οι ανησυχίες για τον θόρυβο, μαζί με τον περιβαλλοντικό αποτύπωμα του, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην «κατάρρευση» του Concorde και η Boom καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι αυτό το υπερηχητικό τζετ είναι ταυτόχρονα βιώσιμο και πιο αθόρυβο.

Φωτογραφίες από την εταιρεία Boom Supersonic

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης:  Το ΙΤΕ στην ανανεωμένη Ευρωπαϊκή Ερευνητική Υποδομή Νανοτεχνολογίας

Πηγή

Μοιράσου το...