Στίβος – Πομάσκι: «Στον Μίλτο Τεντόγλου λείπει μία… τρελή επίδοση»

Η χρονιά για τον Μίλτο Τεντόγλου, έχει αρχίσει ιδανικά, ωστόσο του λείπει μια «τρελή επίδοση» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Πομάσκι.

Εξαιρετικές εμφανίσεις και σπουδαίες επιδόσεις, όπως το άλμα στα οκτώ μέτρα και 25 εκατοστά στο μίτινγκ του Βελιγραδίου (7/3), συνοδεύουν τον Έλληνα Ολυμπιονίκη που απέδειξε εμπράκτως, γιατί είναι το Νο1 στο μήκος, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο προπονητής του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι, αναφέρθηκε στους στόχους και στα όνειρα του Μίλτου Τεντόγλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

ΕΡ: Κύριε Πομάσκι, ο ΣΕΓΑΣ ανανέωσε την χορηγική του συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Πόσο σημαντικό είναι για τους αθλητές και τους προπονητές, να τολυς εμπιστεύονται μεγάλες εταιρείες;

«Εμείς πρέπει να κάνουμε κάθε φορά την υπέρβαση. Αυτό σημαίνει ότι για έναν πρωταθλητή και μία ομοσπονδία, τα έξοδα αυξάνονται για τις προετοιμασίες και την υλική υποστήριξη του αθλητή. Χωρίς αυτές τις συνεργασίες και χωρίς την υποστήριξη του ΟΠΑΠ είναι αδυνατον ένας αθλητής ή ο προπονητής του να αναλάβει αυτά τα έξοδα για να μπορέσει να πετύχει το καλύτερο».

Δείτε επίσης:  Μια νύχτα απ’ τη ζωή σας, ολόκληρη η δική μας

ΕΡ: Αγωνιστικά το 2022, άρχισε εντυπωσιακά για τον Μίλτο Τεντόγλου. Αρχικά, μείνατε ικανοποιημένος από τη συνολική του εμφάνιση;

«Αυτό που θέλω κάθε αρχή της χρονιάς, είναι να είναι πιο ήρεμος και να μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του. Να ελέγχει δηλαδή τις κινήσεις με ακριβεια, την φόρα για το άλμα και να μην αγχώνεται. Δόξα τω Θεώ, το κάνει με πολύ καλό τρόπο. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε και πλέον αυτό που λείπει, είναι η μέγιστη προσπάθεια και να πετύχουμε μία τρελή επίδοση»!

ΕΡ: Συνήθως μετά από μία μεγάλη επιτυχία, υπάρχη μία «κοιλιά» στην απόδοση του αθλητή. Μετά την τεράστια επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είδαμε ξανά μία σπουδαία εμφάνιση του Τεντόγλου. Τι είναι αυτό που τον διατηρεί συνέχεια στην κορυφή;

Δείτε επίσης:  Bundesliga: Καταιγιστικές Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Στουτγάρδη

«Η ψυχοσύνθεσή του και ο χαρακτήρας του. Ο Μίλτος ούτε θα χαρεί υπερβολικά, ούτε θα στεναχωρηθεί. Είναι σταθερός στις σκέψεις του και αυτό, μού δίνει τη δυνατότητα να είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμος για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε τους στόχους μας. Από ό,τι φαίνεται μία τόσο μεγάλη επιτυχία δεν τον άλλαξε καθόλου».

ΕΡ: Ο επόμενος στόχος που έχετε θέσει ποιος είναι;

«Πάντα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση τα μετάλλια. Δεν θα κοιτάξω το χρώμα, ας έρθει όποιο είναι. Τα μετάλλια όμως είναι αυτά που καθιερώνουν έναν αθλητή».

ΕΡ: Σας έχουν χαρακτηρίσει με πολλούς τρόπους, καθώς πολλοί αθλητές σας έχουν φτάσει στην κορυφή. Ο τιτλος «ο προπονητής των επιτυχιών» σας… ταιριάζει;

Δείτε επίσης:  Premier League: Προφυλακίστηκε ο Μπεντζαμίν Μεντί

«Με έχουν… βαφτίσει πολλές φορές. Η εργατικότητα είναι αυτή που σε επιβραβεύει. Αυτό που θέλω να αφήσω στις επόμενες γενιές των συναδέλφων, είναι ότι πρέπει να έχουμε χρόνο για τα παιδιά, να έχουμε πολύ χρόνο για την προπόνηση και να μην βιαζόμαστε να τελειωσουμε. Να μπορούμε να τα εξαντλήσουμε όλα και να έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τον προγραμματισμό. Γενικότερα θα πρέπει να αφοσιωθούμε».

ΕΡ: Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά για να έχουν ανάλογες επιτυχίες;

«Το μυστικό είναι ένα: Η ατελείωτη προσπάθεια».

Πηγή

Μοιράσου το...