Γναφάκη: «Σήμερα ήταν κούρσα-σταθμός για μένα» (videos)

Η Δήμητρα Γναφάκη πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον προκριματικό των χαμηλών εμποδίων στην τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη, στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση κατάφερε να τερματίσει δεύτερη στη σειρά της με 56.45 και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ.

Η Γναφάκη παρότι ήταν λίγο πίσω όταν μπήκε στην τελική ευθεία είχε τις απαραίτητες δυνάμεις να κάνει την αντεπίθεση της και να περάσει με την πέμπτη επίδοση στο σύνολο των τριών σειρών. Στον ημιτελικό θα συμμετάσχουν και έξι ακόμη αθλήτριες, που προκρίθηκαν απευθείας στον ημιτελικό.

Μετά την σπουδαία εμφάνιση της η Δήμητρα Γναφάκη δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Δείτε επίσης:  Άρης: Στην τελική ευθεία για την μάχη της Τούμπας

«Σήμερα ήταν μία κούρσα σταθεμός για μένα και για την καριέρα μου. Όλη μου η φετινή προετοιμασία ήταν γι αυτόν τον αγώνα, ο οποίος ήταν ο μεγάλος μου στόχος.

Αλήθεια είναι ότι στο ζέσταμα δεν ένιωθα πολύ καλά, ένιωσα το σώμα μου σαν να κοιμάται, παρολ’ αυτά επειδή είμαι σε καλή κατάσταση πάντα στους αγώνες και καταφέρνω να αποβάλλω το άγχος μου και ότι με προβληματίζει τα κατάφερα.

Πίστευα ότι μπορώ να είμαι στον ημιτελικό και ευτυχώς τα κατάφερα παρά το γεγονός ότι δεν έκανα καλή κούρσα το 7ο και 8ο εμπόδιο τα πέρασα με λάθος πόδια. Ευελπιστώ στον ημιτελιικό να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Δείτε επίσης:  Αναλαμβάνει την Φιορεντίνα ο Γκατούζο

Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέρνω να είμαι σταθερή στο 56.5, ελπίζω να καταφέρω ένα 56 μικρό ή 55 στον ημιτελικό γιατί το έχω στα πόδια μου.

Ήταν δύσκολη χρονιά για μένα γιατί κυνηγούσα το ράνκινγκ και κουράστηκα πηγαίνοντας σε πάρα πολλούς αγώνες κα΄τι που δεν είχα ξανακάνει, όμως το επίπεδο του αθλήματος έχει ανέβει πολύ, υπάρχουν εξαιρετικές αθλήτριες και πρέπει να ακολουθώ.

Η κούρσα αυτή με έβαλε στην ελίτ και αυτό αλλάζει την ψυχολογία μου. Είμαι στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης και θα κάνω ό,τι μπορώ για να έχω συνεχώς ανοδική πορεία».

Πηγή

Μοιράσου το...