Πελοπόννησος: 3+1 πανέμορφα ορεινά χωριά για υπέροχα Σαββατοκύριακα!

Η Πελοπόννησος ήταν και είναι πάντα ένα all time classic προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου αφού έχει αμέτρητους προορισμούς σε βουνό και θάλασσα για ωραία ταξίδια με το αυτοκίνητο πολλών ή λίγων ημερών. Τα χωριά της είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, όχι μόνο για πολυήμερες διακοπές, αλλά και για μια εκδρομή, ένα city break ή ένα Σαββατοκύριακο. Εδώ συγκεντρώσαμε 4 από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά για να πάρετε ιδέες για μια εκδρομή σε πρώτη ευκαιρία.

Καστανιά

Καστανιά

Στην Κορινθία, στις παρυφές του όρους Κυλλήνη και μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, βρίσκεται η όμορφη Καστανιά. Χτισμένη στα περίπου 1.000 μέτρα υψόμετρο, είναι ο,τι πρέπει για μία αποδραση Σαββατοκύριακου. Πήρε το όνομά της από το πλούσιο δάσος με καστανιές, ακόμα και αν αυτό καταστράφηκε πριν σχεδόν 200 χρόνια. Στην Καστανιά θα απολαύσεις βόλτες μέσα στην φύση, στα στενά του χωριού και στα μονοπάτια, θα δεις τα πετρόκτιστα σπίτια και τα γραφικά ξωκλήσια. Επίσης, σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις οι λίμνες Δόξα και Στυμφαλία.

Δείτε επίσης:  To πολυτελές ξενοδοχείο στη Μονεμβασιά με την πανοραμική θέα και σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τοπίο

Καρύταινα

Καρύταινα

Δεν χρειάζεται συστάσεις, αυτό το χωριό της Αρκαδίας, η ιστορική Καρύταινα. Είναι χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Αχρειοβούνι, σε υψόμετρο 582 μέτρα, και απλώνεται γύρω από το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο της. Κάντε όσες περισσότερες βόλτες μπορείτε μέσα στο χωριό. Θα σας ανταμείψει με πανέμορφες εικόνες από τα διώροφα πέτρινα σπίτια του με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, με τις βυζαντινές του εκκλησίες και τα πλακόστρωτα δρομάκια και καλντερίμια, ενώ συγκλονιστική είναι και η εικόνα της από μακριά, οι βρύσες, τα γεφύρια και τα ξωκλήσια της γύρω περιοχής. 

Κάτω Ζαχλωρού

Κάτω Ζαχλωρού, Πελοπόννησος

Η Κάτω Ζαχλωρού βρίσκεται στη μέση της διαδρομής του οδοντωτού Διακοφτού-Καλαβρύτων (Η διαδρομή με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο είναι μία εμπειρία που επιβάλλεται να ζήσεις!) και είναι χτισμένη στο φαράγγι και στην αριστερή όχθη του Βουραϊκού, πνιγμένη μέσα στην πλούσια φύση της περιοχής. Στα αξιοθέατα που πρέπει να δεις περιλαμβάνονται ο παλιός νερόμυλος, η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, καθώς και το νεοκλασικό κτίριο που λειτούργησε σαν σχολείο στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενώνα. 

Δείτε επίσης:  Παξοί & Αντίπαξοι: Διακοπές…στον παράδεισο!

Ανδρίτσαινα

Ανδρίτσαινα

Χαρακτηρίζεται από επιβλητικά αρχοντικά, λιθόστρωτα δρομάκια, αλλά και βρύσες που κλέβουν τις εντυπώσεις. Η Ανδρίτσαινα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά ανάμεσα σε φαράγγια και βουνά, κατάφυτα δάση και εντυπωσιακά ποτάμια και βρίσκεται στα όρια σχεδόν των νομών Ηλείας και Αρκαδίας. Προσφέρεται και για τους λάτρεις των extreme sports, αφού μπορείς εκεί να δοκιμάσεις κανό, καγιάκ στο Ποταμό Λούσιο, πεζοπορία στο φαράγγι της Νέδας και στους καταρράκτες, ποδηλασία, καθώς και διαδρομές 4×4.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Δείτε επίσης:  Σλοβενία: Επιδοτήσεις σε 10 αεροπορικές εταιρείες για την βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης από και προς τη Λιουμπλιάνα

The post Πελοπόννησος: 3+1 πανέμορφα ορεινά χωριά για υπέροχα Σαββατοκύριακα! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...