Σιγκαπούρη: Οι κρατήσεις πτήσεων αυξήθηκαν κατά… 305% ενόψει του Grand Prix

Οι κρατήσεις πτήσεων για Σιγκαπούρη αυξήθηκαν κατά 305% ενόψει του Grand Prix!

Με το φετινό Grand Prix της Formula 1 (F1) της Σιγκαπούρης να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή από τον πρώτο νυχτερινό αγώνα του το 2008, η νησιωτική πόλη είναι και πάλι έτοιμη να φιλοξενήσει εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης μετά την πανδημία COVID-19 .

Με την πλειονότητα των περιορισμών για τον COVID-19 να έχουν πλέον αρθεί, οι αφίξεις επισκεπτών στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο σε 726.601, από 543.733 τον Ιούνιο, σύμφωνα με το συμβούλιο τουρισμού. Η Sojern, κορυφαίος πάροχος λύσεων ψηφιακού μάρκετινγκ για ταξίδια, μοιράζεται ταξιδιωτικές τάσεις και ιδέες ενόψει της επιστροφής του πρώτου Grand Prix σε τρία χρόνια.

«Μετά από δύο χρόνια περιορισμών για τον COVID-19, είναι σαφές ότι οι παγκόσμιοι ταξιδιώτες είναι ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στη Σιγκαπούρη», σχολίασε η Lina Ang, διευθύνουσα σύμβουλος APAC, Sojern. «Είτε επισκέπτεστε για να ζήσετε τις συγκινήσεις του νυχτερινού αγώνα, είτε για να απολαύσετε τις άφθονες ευκαιρίες για γλέντι είτε να αφεθείτε σε ένα σημείο θεραπείας λιανικής, το «Garden City» μας είναι έτοιμο να υποδεχθεί θερμά τους επισκέπτες.

Μετά τη σταθερή χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID, οι παγκόσμιες κρατήσεις πτήσεων προς τη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν κατά 305%* από την αρχή του 2022. Οι κρατήσεις έχουν ανακάμψει από το 13% στο 50% των επιπέδων του 2019 (όταν συγκρίνονται οι όγκοι εβδομαδιαίων κρατήσεων το 2022 έναντι του 2019), επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια στον δημοφιλή προορισμό της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στην κορυφή της F1, η Ωκεανία, κυρίως η Αυστραλία, έχει δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ταξίδια στη Σιγκαπούρη, με άνοδο 17% το 2022 έναντι του 2019. Άλλες αξιοσημείωτες περιοχές με αύξηση μεριδίου αγοράς σε σύγκριση με τους όγκους του 2019 περιλαμβάνουν τη Νότια Ασία (+5%), τη Δυτική Ευρώπη (+3%), Μέση Ανατολή (+1%), με τη Sojern να αναμένει ότι όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία F1 η ζήτηση ταξιδιών από γειτονικές περιοχές όπως η Νοτιοανατολική Ασία και η Ανατολική Ασία θα αυξηθεί επίσης.

Δείτε επίσης:  Η περιοχή της Κέρκυρας που θυμίζει… τροπικό παράδεισο – Από το πράσινο στο γαλάζιο!

Η Αυστραλία διατηρεί τη θέση της ως η κορυφαία χώρα καταγωγής της Σιγκαπούρης το 2022, ενώ αυξάνει το μερίδιο αγοράς της ταυτόχρονα (+18% από 18% το 2019 έναντι 36% το 2022). Σε ευθυγράμμιση, άλλες αξιοσημείωτες χώρες που κινούνται ανοδικά το 2022 είναι η Ινδία (+6% από 4% το 2019 έναντι 10% το 2022), οι Φιλιππίνες (+5% το 2022) και η Ινδονησία (-3% από 7% το 2019 έναντι 4 % το 2022), με νέες χώρες για το 2022, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Κορέας στην 6η και 10η θέση αντίστοιχα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες (8%) και η Ταϊλάνδη (6%) παραμένουν στην πρώτη πεντάδα, ενώ η Κίνα και η Ιαπωνία αποχωρούν από τις 10 πρώτες θέσεις το 2022, γεγονός που μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στους συνεχιζόμενους περιορισμούς εισερχόμενων και εξερχόμενων ταξιδιών και στις δύο χώρες.

Ποιες είναι οι συνήθειες αναζήτησης και κράτησης των ταξιδιωτών
Λιγότερο από ένα μήνα από τον νυχτερινό αγώνα, η δημοτικότητα των κρατήσεων πτήσεων κινείται προς τα μέσα της εβδομάδας, κορυφώνεται την Πέμπτη, ενώ η δημοτικότητα των κρατήσεων σε ξενοδοχεία κινείται προς το τέλος της καθημερινής και προς το Σαββατοκύριακο, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Η αλλαγή μπορεί να αποδοθεί σε ταξιδιώτες που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν το χρόνο τους στη Σιγκαπούρη πριν από τον αγώνα για να βυθιστούν στο χωνευτήρι των πολιτισμών της πόλης. Ο χρόνος κράτησης για πτήσεις και ξενοδοχεία καταδεικνύει πολύ μελλοντικό προγραμματισμό με το 76% των κρατήσεων πτήσεων και το 88% των κρατήσεων ξενοδοχείων να γίνονται 60+ ημέρες πριν από τον αγώνα σε σύγκριση με μόνο το 36% των πτήσεων και το 12% των κρατήσεων ξενοδοχείων το 2019. Με ανάρτηση Τα πανδημικά αεροπορικά εισιτήρια σε υψηλό όλων των εποχών, μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης μπορεί να οφείλονται σε ταξιδιώτες που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ευνοϊκές τιμές πτήσεων.

Ταυτόχρονα, τόσο οι κρατήσεις πτήσεων όσο και ξενοδοχείων δείχνουν ενδιαφέρον για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας κατά την περίοδο F1 του 2022. Οι κρατήσεις πτήσεων για πέντε ημέρες αποτελούν το 19% των κρατήσεων και το 20% των κρατήσεων 8+ ημερών, με τους ταξιδιώτες να μεγιστοποιούν ίσως τη διαμονή τους υπό το πρίσμα των αυξανόμενων εξόδων διεθνών πτήσεων. Συγκριτικά, η πλειονότητα των κρατήσεων το 2019 ήταν μικρότερης διάρκειας μεταξύ 3-4 ημερών.

Δείτε επίσης:  Καιρός 6/4: Γενικά αίθριος – Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Ποιος ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη
Η Sojern βλέπει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια για την περίοδο F1 του 2022 έχουν μειωθεί τόσο για τις κρατήσεις πτήσεων όσο και για τις κρατήσεις ξενοδοχείων αποτελώντας μόνο το 4% των κρατήσεων πτήσεων σε σύγκριση με 10% το 2019. Αυτό το εύρημα ευθυγραμμίζεται με μια πρόσφατη έκθεση που αναφέρει ότι οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια ενδέχεται να μην ανακάμψουν πριν – επίπεδα πανδημίας μέχρι κάποια στιγμή το 2026, δύο χρόνια αργότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Τόσο τα ταξίδια το Σαββατοκύριακο (51%) όσο και τα εβδομαδιαία (27%) έχουν αυξηθεί για τα ξενοδοχεία σε σύγκριση με μόλις 31% και 15% το 2019, ίσως ένα σημάδι ότι η F1 είναι μια ισχυρή έλξη για τους τουρίστες στη Σιγκαπούρη.

Εξετάζοντας τα προφίλ ταξιδιωτών, οι κρατήσεις πτήσεων και ξενοδοχείων δείχνουν αντίθετη τάση το 2022 σε σχέση με το 2019. Με βάση τα δεδομένα κρατήσεων πτήσεων, τα ζευγάρια και τα οικογενειακά ταξίδια έχουν γίνει πιο δημοφιλή σε βάρος των μεμονωμένων ταξιδιών, φτάνοντας το 33% και το 18% αντίστοιχα σε σύγκριση με 28 % και 8% το 2019. Ωστόσο, οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου αγοράς των ξενοδοχείων με 96% έναντι 48% το 2019.

Ισχυρές προοπτικές για την ανάκαμψη των ταξιδιών στη Σιγκαπούρη
Τα τελευταία τρία χρόνια, οι καινοτόμες ψηφιακές λύσεις της Sojern μάς έδωσαν την καλύτερη θέση για να υποστηρίξουμε τους τοπικούς εταίρους μέσω των προκλήσεων της ταξιδιωτικής ανάκαμψης. Σε όλη αυτή την πολυάσχολη περίοδο της F1 και μετά, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους τοπικούς συνεργάτες μας στην ταξιδιωτική τους ανάκαμψη».

Δείτε επίσης:  Ξέρετε γιατί βάφουμε τα αυγά κόκκινα την Μεγάλη Πέμπτη;

Καθώς το τέλος των ταξιδιωτικών περιορισμών συνεχίζει να προκαλεί αύξηση της ζήτησης πτήσεων που υπερβαίνει την προσφορά, η είδηση ​​ότι η Singapore Airlines σχεδιάζει να αυξήσει τις υπηρεσίες σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​τόσο για τον κλάδο όσο και για τους ταξιδιώτες. Λειτουργώντας με συνολική χωρητικότητα επιβατών 61% τον Μάιο, σε σύγκριση με τα προ-COVID επίπεδα, ο όμιλος αναμένει να λειτουργεί με χωρητικότητα 81% σε επίπεδα προ πανδημίας μέχρι το τέλος του έτους. Η Sojern αναμένει ότι η αύξηση των υπηρεσιών της αεροπορικής εταιρείας σε προορισμούς όπως η Ινδία, το Λος Άντζελες και το Παρίσι, καθώς και οι δημοφιλείς ιαπωνικές πόλεις Τόκιο και Οσάκα, θα μειώσει τους αεροπορικούς ναύλους υψηλότερους από τον μέσο όρο και θα ενθαρρύνει περαιτέρω ταξίδια.

Ενεργώντας ως βασικός εταίρος για τους παράγοντες του κλάδου που θέλουν να λάβουν υποστήριξη στη συνεχή ανάκαμψή τους, η Sojern συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο αγοράς στη Σιγκαπούρη και στην ευρύτερη περιοχή APAC. Παρούσα στην αγορά από το 2015, το χαρτοφυλάκιο της Sojern στην πόλη-κράτος περιλαμβάνει μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους όπως οι Frasers Hospitality, Accor και Hyatt, καθώς και η αεροπορική εταιρεία σημαίας Singapore Airlines, ο τίτλος χορηγός του Grand Prix της Formula One Singapore.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

The post Σιγκαπούρη: Οι κρατήσεις πτήσεων αυξήθηκαν κατά… 305% ενόψει του Grand Prix appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...