Ξεκίνησε η συνάντηση Πούτιν-Μακρόν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Κρεμλίνο σήμερα Δευτέρα ότι η Μόσχα και το Παρίσι έχουν κοινές ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη.

«Τι θα ήθελα ιδιαίτερα να υπογραμμίσω. Φυσικά, αντιλαμβάνομαι ότι οι ανησυχίες μας είναι κοινές ως προς το τι συμβαίνει στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογο του κατά την έναρξη των συνομιλιών.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Εμανουέλ Μακρόν, για την ενεργό συμμετοχή της Γαλλίας στην επίλυση των ζητημάτων της ευρωπαϊκής ασφάλειας. «Θέλω να σε ευχαριστήσω για το ότι η Γαλλία σταθερά συμμετέχει με τον πιο ενεργό τρόπο στην επεξεργασία των θεμελιωδών αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Γάλλο ομόλογο του, επισημαίνοντας ότι «αυτό συνέβαινε από την αρχή των νεότερων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Δείτε επίσης:  Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Σοϊγκού-Όστιν σε τρεις ημέρες

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει προσωπικά ο Γάλλος πρόεδρος για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία και στις συνομιλίες για την ασφάλεια στην Ευρώπη.

«Βλέπω πόσες προσπάθειες καταβάλλει η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας και προσωπικά ο Γάλλος πρόεδρος για την επίλυση της κρίσης που σχετίζεται με την εξασφάλιση ίσης ασφάλειας στην Ευρώπη σε μια σοβαρή ιστορική προοπτική και για την επίλυση ζητημάτων που συνδέονται στενά με το πρώτο μέρος, δηλαδή την επίλυση της ενδοουκρανικής κρίσης στα νοτιοανατολικά της χώρας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή

Μοιράσου το...