ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος

Οι δυο εταιρίες-Μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΝΗΣΟΣ και Coffee Island, παρουσίασαν σήμερα σε δημοσιογραφικό γεύμα το νέο, καινοτόμο τους προϊόν, COFFEE COLD BREW BEER.

Οι δύο ελληνικές εταιρίες- Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, άνοιξαν μια νέα αγορά με μια πρωτόγνωρη και καινοτόμο εμπειρία παγωμένου καφέ που είναι… μπύρα. Το μότο που συνοδεύει τη δημιουργία του νέου προϊόντος είναι: «Θες καφέ; Πιες μια μπύρα». Η COFFEE COLD BREW BEER είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης και της δημιουργικής σκέψης των Coffee Island και της ΝΗΣΟΣ, δύο διεθνώς βραβευμένων επιχειρήσεων με Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Πρεσβεύοντας σταθερά το όραμα και τις αξίες της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, οι δύο εταιρίες μέσα από αυτή τη συνέργια, προάγουν τη δυναμική της δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας και ταυτόχρονα αναδεικνύουν το σύγχρονο επιχειρηματικό και παραγωγικό πολιτισμό της χώρας μας. Η ΝΗΣΟΣ και η Coffee Island μοιράζονται κοινή κουλτούρα για την αριστεία και την καινοτομία και συνεισφέρουν στην επιχειρηματική ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από τη συνεργασία και την απόκτηση νέας ώθησης απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΝΗΣΟΣ, Αλέξανδρος Κουρής και ο CEO της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, καθώς και Μέλη και Στελέχη των εταιριών της Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης σχολίασε: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτή την κοινή δημιουργία της ΝΗΣΟΣ και της Coffee Island. Είναι η πρώτη συνεργασία εταιριών – Μελών μας που έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός νέου προϊόντος. Η COFFEE COLD BREW BEER αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργατικής καινοτομίας και co-branding και επιβεβαιώνει ότι στους κόλπους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπάρχουν οι συνθήκες που προωθούν και διευκολύνουν όλο και πιο σημαντικές συνέργιες μεταξύ των Μελών».

ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος

Περιγραφή προϊόντος: COFFEE COLD BREW BEER

COFFEE… OR MAYBE A BEER!

ΝΗΣΟΣ και COFFEE ISLAND, φίλοι και συνοδοιπόροι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, συνεργάζονται, τολμούν και δημιουργούν τον τέλειο Craft καφέ κρύας εκχύλισης που είναι μπύρα!!!

Υψηλής ποιότητας βύνες κριθαριού και βρώμης χορεύουν νησιώτικο μπάλο με λατίνους, medium-dark specialty κόκκους των μονοποικιλιών Obata Brazil και Castillo Colombia, βύνες και καφές φρεσκοκαβοθρδίζονται, φρεσκοαλέθονται και ζυθοποιούνται αργά και φυσικά. Το αποτέλεσμα απρόσμενο!

Εικόνα, γεύση, άρωμα και υφή ενός τέλειου παγωμένου καφέ… ή μήπως μιας υπέροχης μαύρης μπύρας!

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

330ml

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Χρώμα σκούρο καφέ. Αφρός πληθωρικός και σταθερός στο χρώμα του καϊμακιού του εσπρέσο με μικροσκοπικές φυσαλίδες που αναδύονται γρήγορα.

ΑΡΩΜΑ

Αρώματα καφέ, σοκολάτας και φρούτων.

ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

Πλούσιος αφρός και σώμα, χαμηλή πικράδα, χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, φυσικό ανθρακικό.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μαύρη βύνη κριθαριού και βρώμης, χαρμάνι Arabica specialty coffee των μονοποιλικιών Obata Brazil και Castillo Colombia, λυκίσκοι, μαγιά, νερό

Λίγα λόγια για την Coffee Island

Η Coffee Island είναι σήμερα η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, όπου διατηρεί την έδρα της. Το δίκτυο των 428 καταστημάτων της εταιρίας απλώνεται σε 50 νομούς και 100 πόλεις της Ελλάδας και σε ακόμα 52 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, UAE, Ελβετία, Ρουμανία, Αίγυπτο), ενώ τα προϊόντα της διατίθενται και μέσα από το οργανωμένο λιανεμπόριο.
Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης στην Πάτρα, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του δικτύου της. Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς, ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της το direct trade με το 90% του καφέ, σήμερα, να εισάγεται απευθείας από τις φάρμες.
Υπερήφανη για τους ανθρώπους της η Coffee Island απασχολεί 215 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, και επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία μέσα από προγράμματα εταιρικής ευθύνης ενώ δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.
Η εταιρία διανύει την τρίτη δεκαετία επιτυχημένης πορείας της με σημαντικές διακρίσεις καθώς αποτελεί τη Νο7 μάρκα σε ρυθμό ανάπτυξης & μέγεθος δικτύου στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγκόσμια brands (Διεθνής λίστα Food Service Europe & Middle East 2022), αλλά και την καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Ν. Ευρώπη για 4η φορά (Allegra European Awards 2022).

Δείτε επίσης:  Skyscanner: Απίθανη προσφορά – Απευθείας πτήση από Αθήνα για Βιέννη με 8 ευρώ!
ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος

ΝΗΣΟΣ

Η ΝΗΣΟΣ είναι μια πολυβραβευμένη ελληνική, ανεξάρτητη, οικογενειακής ιδιοκτησίας ζυθοποιία, που δημιουργήθηκε το 2012 από το μηδέν μέσα στην Ελληνική κρίση, από τον Αλέξανδρο Κουρή και τη Μάγια Τσόκλη και είναι σήμερα η μεγαλύτερη Ελληνική premium μπύρα. Έγινε γρήγορα γνωστή και παρόλο το μικρό της μέγεθος επηρέασε την Αγορά όσο λίγοι παίκτες. Οι δημιουργοί της οραματίστηκαν να φτιάξουν μπύρες κορυφαίας ποιότητας, γεύσης και ευεργετικής αξίας, που να αντανακλούν τον τρόπο ζωής και τις αξίες του Τόπου μας, των Κυκλάδων και των Ελληνικών νησιών.
Οι ποιοτικές, διεθνώς βραβευμένες, απαστερίωτες μπύρες ΝΗΣΟΣ παράγονται και εμφιαλώνονται στο ιδιόκτητο, πιστοποιημένο κατά FSSC 22000 ζυθοποιείο μας στην Τήνο, ζυθοποιούνται με αργές, παραδοσιακές, φυσικές διαδικασίες και κορυφαίες, προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Δεν υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία (παστερίωση), δεν περιέχουν συντηρητικά και σταθεροποιούνται με μικροφίλτρανση και τα φυσικά τους αντιοξειδωτικά. Έχουν κατακτήσει 21 διεθνή βραβεία για την οργανοληπτική τους υπεροχή, στους σημαντικότερους διαγωνισμούς μπύρας του κόσμου όπως οι European Beer Star, World Beer Award, Brussels Beer Challenge, The International Beer Challenge, European Beer Challenge και πρώτες απέκτησαν το Ευρωπαϊκό Σήμα Πιστοποίησης AFQ για την πολύ υψηλή – όσο και του ερυθρού οίνου – βιοδραστικότητα της σύστασης τους, προς όφελος της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας όταν φυσικά, καταναλώνονται υπεύθυνα και με μέτρο.

Δείτε επίσης:  3+1 ήσυχες παραλίες κοντά στην Αθήνα για χαλαρά μπάνια!
ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος

Αλέξανδρος Κουρής, Ζυθοποιός και επιχειρηματίας

Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της πολυβραβευμένης Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο που παράγει, της υψηλής ποιότητας μπύρες ΝΗΣΟΣ με 21 σημαντικές διεθνείς διακρίσεις μεταξύ των οποίων το Ασημένιο Ευρωπαϊκό Αστέρι μπύρας για την μεγαλύτερη μπύρα του κλάδου της  Μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα, την ΝΗΣΟΣ GREEKISLANDPILSNER. Το Χρυσό Μετάλλιο στον Βελγικό Διαγωνισμό Μπύρας, BrusselsBeerChallenge για την 7 ΜΠΟΦΟΡ. Το Ασημένιο Μετάλλιο στο InternationalBeerChallenge του Λονδίνου για τη ΝΗΣΟΣ ΘΟΛΗ. Δύο “Country Winners” στο WORLD BEER AWARDS για τις 7 ΜΠΟΦΟΡ και APOCALYΨΗ. 

Το 2014, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ψηφίστηκε ως Εθνικός Πρωταθλητής στην Ελλάδα στα EuropeanBusinessAwards και το 2017, επιλέχθηκε από την ENDEAVOR ανάμεσα σε 500 ελληνικές εταιρείες, ως μία από τις 20 πιο υποσχόμενες ΜΜΕ ως προς τη δυνατότητα δημιουργίας αξίας στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας ΟΠΑΠ Forward».

To 2019 η εταιρία βραβεύτηκε από το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στα πλαίσια των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας «για την συμβολή της στην ανάπτυξη του Επιχειρείν» και στην ίδια εκδήλωση έλαβε το βραβείο κοινού.  

ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος

Πριν ασχοληθεί με την Ζυθοποιία, ο Αλέξανδρος Κουρής είχε πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ως μέτοχος, διευθυντής και δημιουργός εταιρειών στους τομείς της Επικοινωνίας, του Μάρκετινγκ και της Καινοτομίας. Έχει συμβουλέψει πολυάριθμες επιχειρησεις και Οργανισμούς  και έχει πραγματοποιήσει επαγγελματικά έργα στην Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Από το 2000 έως το 2011, ήταν μέτοχος, ιδρυτής ή συνιδρυτής και διευθυντής στην CriticalPublics με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο, στην Altervision στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και την PRCGroupAthens, μητρική εταιρία των TUCKUK, TMIInternational, MRB/MillwardBrownGreece, Advocate/Burson-MarstellerGreece κ.α. 

Μεταξύ άλλων σημαντικών έργων, συμμετείχε στην δημιουργία της πρωτοβουλίας «KERASMA» της πρώτης οργανωμένης προσπάθειας προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας, ηγήθηκε της ομάδας έργου που ανέπτυξε το πρώτο Στρατηγικό Σχέδιο για το Branding και Marketing του Ελληνικού Τουρισμού καθώς και του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Οινικό  Κλάδο.  

Πριν από το 2000 και για δώδεκα χρόνια εργάστηκε στον κλάδο της Διαφήμισης κατέχοντας ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις στους Ομίλους: TBWA- Intermarkets, BBDO και JWT.

Γεννημένος το 1966, πατέρας δύο παιδιών, είναι απόφοιτος του DeereCollege (BachelorsofScienceinBusinessAdministration, majorinMarketing) και του CharteredInstituteofMarketing (CIM) έχοντας επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία εκπαίδευση Διοίκησης Επιχειρήσεων στο INSEAD και Δίπλωμα Ζυθοποιίας και Βυνοποίησης  στο Πανεπιστήμιο KULEUVEN στο Βέλγιο.

Είναι συνιδρυτής και πρώην Γενικός Γραμματέας της πρωτοβουλίας ELLA-DIKAMAS. 

Το 2017 και το 2018 μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα των BREWERSOFEUROPE συνδιοργάνωσε το πρώτο και το δεύτερο “BrewersofEuropeForum”, την κορυφαία ετήσια εκδήλωση διαλόγου της βιομηχανίας του Ζύθου στην Ευρώπη ως μέλος της Ομάδας Σχεδιασμού.  

Είναι μέλος του ΔΣ στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και εταίρος στον μη – κερδοσκοπικό οργανισμό  «ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: 80 «απείθαρχους» επιβάτες που έφεραν αναστάτωση σε πτήσεις ανέφερε στο FBI η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος
ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

O Κωνσταντίνος εντάχθηκε στο δυναμικό της Coffee Island το 2010 και το 2013, έχοντας περάσει από διάφορες θέσεις στην εταιρία ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντας Συμβούλου. Έχοντας τον Κωνσταντίνο στο τιμόνι της, η εταιρεία επεξεργάζεται κάθε χρόνο περισσότερους από 1400 τόνους Premium και Specialty καφέ για την τροφοδότηση ενός δικτύου περίπου 500 καταστημάτων. Με την καθοδήγησή του, η Coffee Island έγινε η μεγαλύτερη αλυσίδα εστίασης στην Ελλάδα, εξελίχθηκε στην έβδομη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ευρώπη, η οποία μάλιστα, για την συνεισφορά της στον κλάδο, βραβεύτηκε σαν η Καλύτερη Αλυσίδα στην Ν. Ευρώπη για το 2016, το 2018, 2019 αλλά και το 2022 στα European Business Awards. Ο Κωνσταντίνος είναι πτυχιούχος της σχολής Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιομηχανική Διοίκηση και το Management και είναι υποψήφιος διδάκτορας. Εισερχόμενος στον κλάδο του καφέ, ξεκίνησε ένα συνεχόμενο ταξίδι γνώσης αποκτώντας γνώσεις, πιστοποιήσεις και γνωρίζοντας υπέροχους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης κυρίως όμως στις χώρες παραγωγής καφέ.

Έγινε ένας απο τους πρώτους κατόχους του Coffee Diploma στην Ευρώπη, πιστοποιήθηκε σαν εκπαιδευτής αλλά και κριτής των εθνικών πρωταθλημάτων του καφέ και μέχρι σήμερα προσπαθεί συνεχώς να εμβαθύνει τις γνώσεις του. Με σκοπό να πραγματώσει τη διαδικασία των κοινωνικά δίκαιων και άμεσων εμπορικών συναλλαγών ταξιδεύει σε φάρμες σε όλο τον κόσμο, με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση του specialty καφέ. Έχει κατακτήσει τον τίτλο «Νέος Επιχειρηματίας» για το 2015 στα Ευρωπαϊκά βραβεία SCAE Coffee Excellence και ήταν ο Εθνικός Συντονιστής του SCA Greece για δύο συναπτές θητείες από το 2015 έως το 2018. Από το 2016, ο Κωνσταντίνος είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Specialty Coffee Association , το 2022 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου ενώ τον Ιανουάριο του 2023 η παγκόσμια κοινότητα του καφέ τον επέλεξε να αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την τεράστια συμβολή του στον χώρο του specialty καφέ. Σκοπός του παραμένει η περαιτέρω συμβολή του στην ενίσχυση του specialty καφέ ως μία ευημερούσα, δίκαιη και βιώσιμη δραστηριότητα για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.

Έχει πλούσια δράση στον χώρο του Franchising στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σκοπό τη διεύρυνση του κλάδου και τη βελτίωση της συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της οικονομίας και από το 2018 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Franchise εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό αλλά και τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Franchise.

ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος

The post ΝΗΣΟΣ & Coffee Island: Η πρώτη μεγάλη συνεργασία Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάπτυξη νέου προϊόντος appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...