Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στα ταξίδια σου

Ταξιδεύοντας backpacking

Το backpacking είναι μία από τις πιο απελευθερωτικές εμπειρίες που μπορείς να έχεις, αν τυχόν σου αρέσει ο συνδυασμός των ταξιδιών και της περιπέτειας χωρίς περιττές έννοιες στο κεφάλι σου. Μπορείς να μετακινηθείς από μέρος σε μέρος χωρίς να ενδιαφέρεσαι για κάτι περισσότερο από τα απαραίτητα που κουβαλάς πάνω σου. Εννοείται ότι πρέπει πάντοτε να έχεις έτοιμη μία μικρή βαλίτσα με τα πράγματα που θα σου χρειαστούν και μπορεί να μην είναι πολλά, είναι όμως σημαντικά.

taxidia
Η λεπτομέρεια στο πακετάρισμα είναι απαραίτητη και τα κατάλληλα αντικείμενα χρειάζεται να επιλεγούν με προσοχή. Δεν μπορούμε να σου πούμε τι ακριβώς θα πάρεις μαζί σου στο επόμενο backpacking ταξίδι σου, μπορούμε όμως να σου επισημάνουμε εκείνα τα αντικείμενα που δεν πρέπει να λείψουν από τη βαλίτσα σου.

Ταξίδια στο εξωτερικό

Κάθε ένα από αυτά έχει παραπάνω από έναν λόγο να βρίσκεται σε αυτήν, αφού θα μπορεί να αποτελέσει ή ένα χρήσιμο εργαλείο που θα κάνει ευκολότερη την περιπέτειά σου ή το μέσο για να έχεις μία δραστηριότητα διασκέδασης όσο ταξιδεύεις, είτε μόνος σου είτε με τους φίλους. Ή μπορεί να το κάνεις ως digital nomad.

Δείτε επίσης:  Ένας value for money πετρόκτιστος ξενώνας με τις σουίτες στα Τρίκαλα Κορινθίας με βαθμολογία 9,8 – Από τον Τάσο Δούση

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό, καθένας μας οφείλει να είναι έτοιμος όταν αποφασίζει να μετακινηθεί από μέρος σε μέρος, μόνο με τον ελάχιστο αριθμό των απαραίτητων.

Σίγουρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρεις μαζί σου είναι ωτασπίδες και μία μάσκα ύπνου. Δεδομένα πρόκειται να ταξιδέψεις αρκετά, σίγουρα θα μετακινηθείς πολύ, ενδεχομένως να μείνεις σε κάποιο κάμπινγκ. Οι ωτασπίδες όχι απλώς θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς γρηγορότερα, αλλά θα μειώσουν και τον θόρυβο από τον περιβάλλον γύρω σου.

Εκδρομές αναψυχής

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις καλύτερη ποιότητα ύπνου και θα ξυπνήσεις πιο ανανεωμένος. Στο μεταξύ, η μάσκα θα σε βοηθήσει να αποφύγεις κάθε επαφή με το φως, πράγμα που θα σε κάνει να κοιμηθείς ευκολότερα και πιο γρήγορα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα εμποδίσει τον πρωινό ήλιο από το να σε ξυπνήσει νωρίτερα από την ώρα που θα έχεις προγραμματίσει να σηκωθείς.

exotika taxidia

Προφανώς μία δεύτερη απαραίτητη προσθήκη στα πράγματά σου, η οποία έχει απόλυτη σχέση με τα παραπάνω είναι ο υπνόσακος. Ένα καλό sleeping bag είναι επίσης κομβικό όταν ετοιμάζεις την τσάντα σου, ιδιαίτερα αν πρόκειται να κοιμηθείς σε ανοιχτό χώρο.

Δείτε επίσης:  Το αναδιπλούμενο iPhone είναι εδώ! (αλλά δεν το κατασκεύασε η Apple) – Δείτε το βίντεο

Μπορεί να νομίζεις ότι την ημέρα ο καιρός είναι ζεστός, αλλά σε μία ξένη χώρα ενδέχεται η αλλαγή θερμοκρασίας το βράδυ να είναι εντυπωσιακή. Ένας καλός υπνόσακος θα σε κρατήσει ζεστό και θα ξυπνήσεις ανανεωμένος το επόμενο πρωί. Ακόμη κι αν ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλός το βράδυ, το sleeping bag θα χρησιμεύσει σαν στρώμα προκειμένου να μην σηκωθείς πιασμένος.

Προσφορές για διακοπές

Αν τυχόν τελικά προτιμήσεις λίγη χαλάρωση χωρίς όλα τα παραπάνω και επιλέξεις να διαβάσεις ένα βιβλίο, είναι πολύ σημαντικό να έχεις βάλει στις αποσκευές σου ένα φακό κεφαλιού. Το εν λόγω gadget είναι σημαντικό για οποιαδήποτε εργασία σε υπαίθριο χώρο, αφού δεν βοηθάει απλώς σε κάποια δραστηριότητα μέσα στο σκοτάδι, αλλά και ως ένα μέτρο ασφαλείας.

Με μία πηγή φωτός στο κεφάλι σου, τα χέρια σου είναι ελεύθερα για οποιαδήποτε ασχολία και ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι είσαι ορατός σε περαστικούς ή οχήματα που τυχόν πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκεσαι στο δρόμο τους. Ειδικά τον χειμώνα, ένα τέτοιο αντικείμενο είναι ακόμη πιο σημαντικό, καθώς το σκοτάδι πέφτει πολύ νωρίτερα. Με τον φακό κεφαλιού είναι εύκολο να διαβάσεις ένα χάρτη ή να στήσεις μία σκηνή τη νύχτα.

Δείτε επίσης:  Hoppa: Οι 10 πιο φθηνοί ταξιδιωτικοί προορισμοί

Για κάθε είδους εργασία είναι σημαντικό να έχεις, επίσης, το κατάλληλο εργαλείο και κανένα εργαλείο δεν είναι πιο χρήσιμο από έναν ελβετικό σουγιά. Από το καθάρισμα ενός φρούτου μέχρι το κόψιμο ενός σκοινιού και το σκάλισμα ενός ξύλου, ο ελβετικός σουγιάς είναι το ιδανικό αξεσουάρ για κάθε ταξιδιώτη.

Τέλος, ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα που πρέπει κανείς να έχει μαζί του, είναι το κινητό του και οι εφαρμογές που θα τον βοηθήσουν να κάνει ακόμη πιο εύκολη την καθημερινότητά του. Από μία πυξίδα που θα βρει κάποιος στο app drawer του, έως τον έλεγχο της ώρας εξαιτίας της διαφορετικής ζώνης στην οποία πιθανώς θα βρίσκεται κι από τις εφαρμογές πλοήγησης μέχρι εκείνες με τις οποίες θα περάσει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο.

Μοιράσου το...