Μίκης Θεοδωράκης: Η εναντίωσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και η ιστορική ομιλία του (vid)

Ήταν Φεβρουάριος του 2018, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης, υπό τους ήχους του «Θα σημάνουν οι καμπάνες», ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί στο Σύνταγμα για να μιλήσει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Φανερά συγκινημένος στην ομιλία του στο συλλαλητήριο στην Αθήνα ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, αποθεώθηκε από τους εκατοντάδες χιλιάδες που έδωσαν το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού στο Σύνταγμα. Μίλησε, όπως είπε, με λόγια σταράτα, έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα Σκόπια.

«Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ», ανάφερε ο μουσικοσυνθέτης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα.

Δείτε επίσης:  Μετάλλαξη Όμικρον: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στο Ισραήλ

«Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι αυτό» είπε, μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης, ξεσηκώνοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν «Μίκη, αλλάζεις την Ιστορία».

Αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό» «Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς στο Φοίνιξ

«Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το Έθνος. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Στο λόγο του ανέφερε πως «Η Μακεδονία είναι μία, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική».

Δείτε βίντεο από την ομιλία του:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης

Mίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή

Δείτε επίσης:  Γεωργιάδης για ρεύμα: Αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες

Source

Μοιράσου το...