«Πόλεμος» Τουρκίας – ΗΠΑ: «Θα αγοράζουμε όπλα απ’ όπου θέλουμε», διαμηνύει ο Τσαβούσογλου

«Τσαμπουκάδες» στην Ουάσινγκτον από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών – Βαθαίνει το χάσμα της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ – Στενή συνεργασία με τον Πούτιν.

Το πρωί της Πέμπτης, με αναλυτικό ρεπορτάζ, περιγράψαμε το πώς η Ελλάδα κι οι ΗΠΑ επιχειρούν να απαντήσουν στην «λυκοφιλία» Πούτιν – Ερντογάν, με το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ να δένει τις επόμενες μέρες στη Σούδα.

Το χάσμα μεταξύ Άγκυρας και Δύσης βαθαίνει συνεχώς, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να διαμηνύει σήμερα, πως η Τουρκία θα αγοράζει οπλικά συστήματα από διαφορετικές πηγές», αντιδρώντας έτσι στην απαίτηση της Ουάσινγκτον να… στείλει πίσω στη Μόσχα το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα των S-400.

Δείτε επίσης:  Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου - Κάτω από τα 90 δολάρια το Brent

«Η Τουρκία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και έχει τo δικαίωμα να τα αποκτήσει από διάφορες πηγές», δήλωσε την Πέμπτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, μετά από συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Αλ-Τάνι στη Ντόχα, ο Τσάβουσογλου τόνισε την ανάγκη της Τουρκίας να ενισχύσει την άμυνα του εναέριου χώρου της.

«Θα χρειαστούμε περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα, διατηρεί το δικαίωμα να τα αποκτήσει από διαφορετικές πηγές. Αλλά κανείς δεν πρέπει να επικρίνει την Τουρκία γι’ αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, όταν ρωτήθηκε για την αγορά της δεύτερης παρτίδας αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Δείτε επίσης:  Βρετανία: Η «ταπεινωτική» βλάβη του αεροπλανοφόρου «HMS Prince of Wales» αξίας 3 δισ. λιρών

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, έχουν ζητήσει εδώ και δύο χρόνια από την Άγκυρα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη συμφωνία και να αγοράσει συστήματα Patriot αντ’ αυτού, απειλώντας, μάλιστα, να ακυρώσει τις παραδόσεις F-35.

Η Άγκυρα έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής σε αυτό το αίτημα των ΗΠΑ, παρά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοτανίδου: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχασε τον δρόμο – Η κούραση μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις

Source

Μοιράσου το...