Ιταλία: Αυξημένα σχεδόν 148 φορές τα κρούσματα με Όμικρον μέσα σε δύο εβδομάδες

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Ιταλία, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS) την Πέμπτη, δημοσιεύοντας προκαταρκτικά στοιχεία μιας έρευνας που δείχνει ότι αντιπροσώπευε το 28% των λοιμώξεων στις 20 Δεκεμβρίου.

Η προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι η Όμικρον εντοπιζόταν μόλις στο 0,19% των κρουσμάτων στις 6 Δεκεμβρίου. 

Η σύγκριση των δύο εκθέσεων δείχνει ότι ο χρόνος διπλασιασμού της παραλλαγής είναι περίπου δύο ημέρες, σύμφωνα με το μοτίβο που έχει ήδη βρεθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε ο ISS.

«Αν και τα αποτελέσματα είναι ακόμη προκαταρκτικά, η εκτίμηση επιβεβαιώνει τη μεγάλη ταχύτητα διάδοσης της παραλλαγής, η οποία πρόκειται να γίνει κυρίαρχη σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ISS Σίλβιο Μπρουσαφέρο.

Δείτε επίσης:  Το Ισραήλ ανάμεσα στην πίεση για εκεχειρία και την επιδίωξη περιφερειακής σύγκρουσης

Τα στοιχεία δόθηκαν το πρωί στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να αποφασίσει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αργότερα την Πέμπτη για νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ιταλία, η πρώτη δυτική χώρα που επλήγη από την πανδημία του COVID-19 στις αρχές του 2020, έχει δει νέες μολύνσεις και θανάτους να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ο καθημερινός όγκος κρουσμάτων παραμένει πολύ χαμηλότερος από ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

Η Ιταλία ανέφερε 146 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό την Τετάρτη έναντι 153 την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 36.293 από 30.798.

Δείτε επίσης:  Στα σκαριά τετ-α-τετ Μπάιντεν-Ερντογάν

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Πηγή

Μοιράσου το...