Αϊτή: Σκοτώθηκαν 4 «μισθοφόροι», 2 συλλήψεις για τη δολοφονία του προέδρου – Βίντεο-ντοκουμέντο

Τον θάνατο 4 «μισθοφόρων» και τη σύλληψη άλλων δύο για τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία – Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Τέσσερις «μισθοφόροι» που ενέχονταν στη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοΐζ, σκοτώθηκαν και άλλοι δύο συνελήφθησαν όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας της χώρας, Λεόν Σαρλ.

«Τέσσερις μισθοφόροι σκοτώθηκαν, δύο συνελήφθησαν. Τρεις αστυνομικοί που κράταγαν ομήρους απελευθερώθηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά το βράδυ της Τετάρτης (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας).

Ο Λεόν Σαρλ τόνισε ότι «η αστυνομία συνεχίζει τη μάχη» με την ομάδα των ενόπλων, τους έχει «περικυκλώσει» και είτε «θα σκοτωθούν ή θα συλληφθούν».

Δείτε επίσης:  Μπάιντεν σε Ερντογάν: «Σκοπεύω να αναγνωρίσω την γενοκτονία των Αρμενίων»

Εντωμεταξύ σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των ατόμων που εισέβαλαν στο σπίτι του προέδρου της Αϊτής και τον δολοφόνησαν τραυματίζοντας, παράλληλα, βαριά τη σύζυγό του.

Η επίθεση έγινε στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Αϊτής) με τον πρέσβη της Αϊτής στις ΗΠΑ να δηλώνει ότι οι δολοφόνοι του Μοΐζ ήταν «επαγγελματίες» μισθοφόροι που παρίσταναν τους πράκτορες της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Η σύζυγος του δολοφονημένου προέδρου της Αϊτής μεταφέρθηκε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν εκεί τα σοβαρά τραύματά της.

Ο Ζοβενέλ Μοϊζ, 53 ετών, ανέλαβε την εξουσία τον Φεβρουάριο του 2017, όταν παραιτήθηκε ο προκάτοχός του, Μισέλ Μαρτελί.

Δείτε επίσης:  Τηλεφωνικό σεξ ή sexting, ποιο να επιλέξω για διασκέδαση

Τη θητεία του επισκίασαν βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Toυς προηγούμενους μήνες υπήρξαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας, με τους πολίτες να ζητούν την παραίτησή του.

Ο Μοΐζ είχε αντιμετωπίσει σφοδρές διαμαρτυρίες αφότου ανέλαβε πρόεδρος, με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί ότι επιδιώκει να εγκαθιδρύσει μια δικτατορία υπερβαίνοντας τη διάρκεια της θητείας του και αυξάνοντας τον αυταρχισμό — κατηγορίες τις οποίες εκείνος αρνούνταν.

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ στη φτωχή αυτή χώρα της Καραϊβικής διογκώνεται ένα κύμα βίας που συνδέεται με την πολιτική. Καθώς η Αϊτή είναι πολιτικά διχασμένη και αντιμετωπίζει μια διογκούμενη ανθρωπιστική κρίση και ελλείψεις τροφίμων, εκφράζονται φόβοι για εκτεταμένη αναταραχή.

Δείτε επίσης:  Πώς θα περιορίσουμε το κόστος της ενέργειας: Πραγματικές και πρακτικές λύσεις από τη ΔΕΗ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το 4ο κύμα της πανδημίας φρενάρει ανασχηματισμό και φέρνει εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Source

Μοιράσου το...