ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς θα εφαρμοστεί η γεωσήμανση αγροτεμαχίων

ΟΠΕΚΕΠΕ | Αγρότες – Όλες οι ειδήσεις: Στη διάθεση των αγροτών η εφαρμογή Agrisnap-GR

Στη διάθεση των αγροτών τέθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η εφαρμογή Agrisnap-GR, η οποία θα αξιοποιηθεί από τους ίδιους για τη λήψη φωτογραφιών με γεωσήμανση (geotagged photos), προκειμένου να αποδεικνύουν με τρόπο εύχρηστο και εύκολο τη χρήση γης και την επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων τους, σε όποιες περιπτώσεις και για όσα αγροτεμάχια αυτό τους ζητηθεί.

Η εφαρμογή λήψης φωτογραφιών με γεωσήμανση των αγροτεμαχίων εντάσσεται στο πλαίσιο των ελέγχων παρακολούθησης (monitoring), που διενεργούνται για την ενιαία αίτηση εκμετάλλευσης 2022 (ΕΑΕ 2022) στις ΠΕ Τρικάλων, Ημαθίας και Καρδίτσας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των κυρώσεων κατά τις πληρωμές.

Δείτε επίσης:  Αντιολισθητικές αλυσίδες: Υποχρεωτικές σε περίπτωση κακοκαιρίας

Τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες

Οι αγρότες θα πρέπει να μεταβούν στα αγροτεμάχιά τους, για τα οποία θα έχουν διαπιστώσει μέσω της εφαρμογής Agrisnap-GR ότι απαιτείται η λήψη φωτογραφίας (θα έχει προηγηθεί η αποστολή σχετικής ειδοποίησης μέσω της εφαρμογής), για να τραβήξουν τις απαιτούμενες φωτογραφίες με γεωσήμανση, τις οποίες στη συνέχεια -μέσω της εφαρμογής- θα αποστείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ. για περαιτέρω αξιολόγηση και έλεγχο. Εάν κατά τον έλεγχο επιβεβαιωθεί η επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων, αυτά θα χαρακτηριστούν με «πράσινο φωτεινό σηματοδότη» και θα ληφθούν υπόψη στον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών.

Για τη χρήση της Android εφαρμογής Agrisnap-GR, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store (σχεδιάζεται η διάθεσή της και μέσω του App Store της Apple), απαιτείται κωδικός, ο οποίος θα διατεθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι αγρότες θα λάβουν τους απαιτούμενους κωδικούς καθώς και αναλυτικές οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, μέσω της αποστολής μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δήλωσαν με την υποβολή της ΕΑΕ 2022. Οι εν λόγω οδηγίες χρήσης θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Δείτε επίσης:  Οδηγός Ι.Χ έριξε μπουνιές σε ποδηλάτες επειδή τον καθυστερούσαν

«Στόχος των ελληνικών αρχών είναι, με τη συνδρομή/ενεργό συμμετοχή των γεωργών, να καταστεί δυνατή η διόρθωση όλων των πιθανών σφαλμάτων, ώστε να πραγματοποιούνται πληρωμές με τις λιγότερες δυνατές κυρώσεις για τους δικαιούχους», επισημαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω διαδικασία ελέγχου, που στο πλαίσιο της ΕΑΕ 2022 εφαρμόζεται στις Π.Ε. Τρικάλων, Ημαθίας και Καρδίτσας, σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία, θα εφαρμοστεί για το σύνολο της χώρας από το έτος αιτήσεων 2023.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Source

Μοιράσου το...