Αλλοδαπές θύματα trafficking στην Ελλάδα

Trafficking: Τις κρατούσαν σε ξενοδοχείο – φυλακή και κανόνιζαν τα ραντεβού μέσω διαδικτύου.

kikloma-mastropeias-stin-athina

Οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν συνολικά 15 γυναίκες, εκ των οποίων οι εννιά με καταγωγή από τη Βραζιλία, τρεις από την Κολομβία, δύο από τη Βενεζουέλα και μία από το Μαρόκο.

15 γυναίκες στα χέρια διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας

Την απόλυτη φρίκη ζούσαν 15 μετανάστριες, θύματα trafficking, οι οποίες έπεσαν στα χέρια διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, κρατώντας τις κλεισμένες και μάλιστα υπό άθλιες συνθήκες.

«Εγκέφαλος» της υπόθεσης αποδείχτηκε ένας 62χρονος ξενοδόχος που είχε αναλάβει τη διαμονή των θυμάτων ενώ τα δωμάτια χρησιμοποιούνταν και ως χώρος όπου έκλειναν τα ραντεβού οι μαστροποί με τους «πελάτες».

Διαβάστε επίσης: Τι κινδύνους κρύβει το Bitcoin

Οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν συνολικά 15 γυναίκες, εκ των οποίων οι εννιά με καταγωγή από τη Βραζιλία, τρεις από την Κολομβία, δύο από τη Βενεζουέλα και μία από το Μαρόκο.

Δείτε επίσης:  Ο άγνωστος χωρισμός της Kate και του William-Τι σκάρωσε για να την παντρευτεί

Κατασκευαστική εταιρεία λειτουργούσε ως βιτρίνα

Σημειώνεται ότι, το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) που εντοπίστηκε είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου αρχηγικού μέλους, το οποίο ενημερωνόταν τακτικά, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων.

Παράλληλα, συνελήφθησαν το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, οι 3 οδηγοί, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταφέρει τις γυναίκες για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού και 4 συνεργοί τους (τηλεφωνήτριες και ξενοδόχος).

Διαβάστε επίσης: Τι κινδύνους κρύβουν τα κρυπτονομίσματα;

Τι κατάσχεσε η αστυνομία

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία ξενοδοχεία και σε έτερο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

19.450 ευρώ,
2.510 δολάρια Η.Π.Α.,
4 αυτοκίνητα,
πιστόλι τύπου GLOCK με γεμιστήρα 16 φυσιγγίων 9 mm,
16 κινητά τηλέφωνα,
ηλεκτρονικοί και φορητοί υπολογιστές,
φορητά μέσα αποθήκευσης,
καταμετρητής χρημάτων,
καταγραφικά επιτήρησης και
πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ στις 15 διασωθείσες γυναίκες, θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, παρασχέθηκε η δέουσα αρωγή και προστασία.

Δείτε επίσης:  Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ: Ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας - Αιγύπτου

Είχαν μοιράσει τους… ρόλους

Παράλληλα, εξακριβώθηκε και ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης και συγκεκριμένα:

  • 37χρονος ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία του γραφείου έχοντας συντονιστικό ρόλο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του, αναθέτοντας συγκεκριμένα καθήκοντα στον εκάστοτε υπάλληλο
  • 40χρονος, 33χρονος και 31χρονος είχαν αναλάβει τη μεταφορά των θυμάτων και την παρακράτηση των χρηματικών αμοιβών
  • 62χρονος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, είχε αναλάβει τη διαμονή των θυμάτων και την παροχή δωματίων για τις ερωτικές συναντήσεις τους με τους «πελάτες»
  • Τα υπόλοιπα 6 μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει την λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, μέσω του οποίου κανόνιζαν τις συναντήσεις, ενώ μία εξ’ αυτών είχε αναλάβει την εποπτεία και την εν γένει λειτουργία του γραφείου.
Δείτε επίσης:  Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Πόσα χρήματα θα μοιράσει στην κλήρωση της Πέμπτης (22/4)

Το ξενοδοχείο – φυλακή

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε φυλακή για τις γυναίκες από τη Λατινική Αμερική που έπιανε στα δίχτυα του το κύκλωμα εκμεταλλευόμενο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία τις γυναίκες τις εγκαθιστούσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους.

Από εκεί τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικές συναντήσεις με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες και κανόνιζαν μέσω γραφείου που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Πηγή

Μοιράσου το...