Τραπεζική εκτίναξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Πάνω από τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

χρηματιστήριο κλείσιμο

χρηματιστήριο κλείσιμο

Μετά από σχεδόν έναν μήνα το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε ξανά σήμερα πάνω από τις 800 μονάδες και, παρ’ ότι υποχώρησε από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, έδειξε ισχυρή δυναμική. Το κλίμα στην αγορά υπαγόρευσε η θετική διεθνής τάση μετά την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων και τις εκτιμήσεις για συνεχή στήριξη της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,29% στις 802,60 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 795,99 μονάδων (+0,46%) και 810,64 μονάδων (+2,30%). Ο τζίρος ανήλθε στα 73,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36,1 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,95% στις 486,74 μονάδες.

Δείτε επίσης:  Αποκαλύφθηκε παγκόσμιο δίκτυο υποκλοπών με εντολές από το Λονδίνο

Στο ταμπλό , η Alpha Bank ξεχώρισε με το άλμα του 7,08% που σημείωσε, με τη ΓΕΚ Τέρνα να ενισχύεται κατά 4,35% και τη Eurobank και την Aegean να ακολουθούν με άνοδο 3,86% και 3,44% αντίστοιχα. Άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε Titan, ΕΧΑΕ και Βιοχάλκο και άνω του 1% σε ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, Πειραιώς και Εθνική.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ, με τον ΟΠΑΠ να κλείνει χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, χαμηλότερη του 1% ήταν η πτώση σε Σαράντη, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΟΤΕ και Jumbo, με τον Ελλάκτωρα να κλείνει με ισχυρές απώλειες της τάξεως του 3,53%.

Δείτε επίσης:  Ξεκινούν οι συνομιλίες με τους Ταλιμπάν στο Όσλο

The post Τραπεζική εκτίναξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Πάνω από τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...