Βομβαρδισμοί για πρώτη φορά κοντά στην Οδησσό – Οι Ρώσοι κρατούν 400 ομήρους σε νοσοκομείο – Το «αισιόδοξο» μήνυμα από τις διαπραγματεύσεις

Ο ρωσικός στρατός φέρεται να βομβάρδισε περιοχές δίπλα στην Οδησσό, με τα χτυπήματα να έρχονται κυρίως από το πυροβολικό, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN. Πληροφορίες των ουκρανικών αρχών τόνισαν ότι κυρίως επλήγησαν δύο περιοχές, ενώ συνολικά φέρεται να έπεσαν περίπου 90 οβίδες. Την ίδια ώρα οι Ουκρανοί καταγγέλλουν τη Ρωσία πως κρατάει 400 ομήρους σε νοσοκομείο στην Μαριούπολη, ενώ υπήρξε μήνυμα αισιοδοξίας από την πλευρά του Κιέβου για τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Οι βομβαρδισμοί κοντά στην Οδησσό είναι μία σημαντική εξέλιξη, καθώς για την περιοχή έχει σημάνει συναγερμός, διότι στον ουκρανικό στρατό, υπάρχει η πληροφορία ότι οι Ρώσοι ετοιμάζουν απόβαση μέσα στη νύχτα ή τις επόμενες ώρες.

Δείτε επίσης:  Μουράτοφ: «Αν Πούτιν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει»

Έτσι, οι Ουκρανοί παρατηρούν στενά τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, στον οποίο περιέχονται δυνάμεις Ρώσων πεζοναυτών.

Επίσης, σύμφωνα με το BBC, ο ρωσικός στρατός σταμάτησε ως ένα σημείο να πιέζει προς την Οδησσό από την ξηρά, αλλά ξεκίνησε να εξαπολύει επιθέσεις από την Χερσώνα προς τον Βορρά.

Συνολικός χάρτης του μετώπου από την 20η μέρα της εισβολής

«Οι Ρώσοι κρατούν αιχμαλώτους σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη»

Ο Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ, δήλωσε ότι γιατροί και ασθενείς κρατούνται παρά τη θέλησή τους στο περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας της Μαριούπολης από Ρώσους στρατιώτες.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram, ο Κιριλένκο είπε ότι ένας από τους υπαλλήλους του νοσοκομείου κατάφερε να διαβιβάσει πληροφορίες για το τι συνέβαινε εκεί.

Δείτε επίσης:  Σφαγή στο Τέξας: Ένοπλος εισέβαλε σε δημοτικό - 14 μαθητές νεκροί και ένας δάσκαλος

«Είναι αδύνατο να βγούμε από το νοσοκομείο. Πυροβολούν συχνά, καθόμαστε στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο για δύο ημέρες. Πολυώροφα κτίρια γύρω μας καίγονται … οι Ρώσοι έχουν έφεραν εσπευσμένα 400 άτομα από τα γειτονικά κτίρια στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε», είπε ο Κιριλένκο, επικαλούμενος τον υπάλληλο του νοσοκομείου.

«Οι Ρώσοι δέχθηκαν να μας ακούσουν»

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Ihor Zhovkva, οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός ήταν «περισσότερο εποικοδομητικές».

«Στους πρώτους γύρους η Ρωσία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει τη θέση μας και έθεσε τελεσίγραφα: ότι η Ουκρανία πρέπει να παραδοθεί, να αφήσει κάτω τα όπλα, ότι ο Πρόεδρός μας θα πρέπει υπογράψει τη συνθηκολόγηση. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία άλλαξε τον τόνο της», σημειώνει ο άνθρωπος του Ζελένσκι.

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με την θανατική ποινή ο 18χρονος που σκότωσε 10 Αφροαμερικανούς στο Μπάφαλο

*H κεντρική φωτογραφία είναι από βομβαρδισμό στη Μαριούπολη

Πηγή

Μοιράσου το...