Συνεχίζεται το χάος στα αεροδρόμια και οι ταλαιπωρία για χιλιάδες Βρετανούς ταξιδιώτες

Xιλιάδες Βρετανοί ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν στα αεροδρόμια της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο μετά την ακύρωση έως και 200 πτήσεων.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί ταξιδιώτες παραμένουν «κολλημένοι» στα αεροδρόμια. Οι ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα στα συστήματα πληροφορικής και οι κακές καιρικές συνθήκες σε όλη την Ευρώπη, που οδήγησαν σε περιορισμούς στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, ευθύνονται για αυτό το χάος.

Σημειώνεται ότι, οι αερομεταφορείς απέλυσαν περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους στη Βρετανία τα τελευταία δύο χρόνια, όταν τα αεροπορικά ταξίδια σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των περίφημων lockdowns.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ έχει 40% λιγότερο άμεσα απασχολούμενο προσωπικό από ό,τι είχε πριν από την πανδημία, ενώ η EasyJet έχει απολύσει το 10% των εργαζομένων της.

Δείτε επίσης:  Καιρός: Πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες και μέρες

Εκτός από τα βρετανικά αεροδρόμια, αρκετοί κόμβοι σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης πληγεί από ελλείψεις προσωπικού και καθυστερήσεις αυτή την εβδομάδα, όπως το Δουβλίνο, το Παρίσι, το Λος Άντζελες, το Τορόντο και το αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ.

Το Σάββατο, ο ολλανδικός εθνικός αερομεταφορέας KLM ακύρωσε όλες τις πτήσεις του από προορισμούς της Ευρώπης προς το Σίπχολ , σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τον συνωστισμό των επιβατών. Δήλωσε επίσης ότι προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού και την καταβολή υψηλότερων μισθών.

Ακόμη περισσότερες πτήσεις ακυρώνει η EasyJet

Οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν περισσότερο χάος με τις πτήσεις καθώς η easyJet προειδοποίησε για ακόμη περισσότερες ακυρώσεις τις επόμενες ημέρες. Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν για σήμερα και αναμένει να ακυρώσει περίπου 30 πτήσεις την ημέρα από την κύρια βάση της στο Λονδίνο Gatwick.

Δείτε επίσης:  Βαρσοβία: Η “αριστοκρατική” πρωτεύουσα της Πολωνίας μάς αποκαλύπτει τις ομορφιές της! (βίντεο)

«Λόγω του συνεχιζόμενου δύσκολου λειτουργικού περιβάλλοντος, αναμένουμε να δούμε παρόμοια επίπεδα προκαταβολικών ακυρώσεων τις επόμενες ημέρες περίπου 30 πτήσεων την ημέρα», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και λαμβάνουμε μέτρα εκ των προτέρων όπου είναι δυνατόν».

Οι πτήσεις προς την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ισραήλ επηρεάστηκαν. Έχει επίσης επηρεάσει τους πελάτες της TUI, της Wizz Air και της BA.

Χιλιάδες παραθεριστές έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό λόγω ακυρώσεων, με ορισμένους να λένε ότι δεν υπάρχουν πτήσεις για αρκετές ημέρες. Οι πελάτες της EasyJet ενημερώθηκαν ότι δεν πραγματοποιούνται πτήσεις για το σπίτι για μια εβδομάδα.

Δείτε επίσης:  Ιταλία: Τι είναι το «σούπερ πράσινο πάσο» που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα
Easyjet

Δείτε επίσης

The post Συνεχίζεται το χάος στα αεροδρόμια και οι ταλαιπωρία για χιλιάδες Βρετανούς ταξιδιώτες appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...