Συναγερμός στο Ιλιον: 65χρονη έχασε την ζωή της μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της – Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου – Εμβολιάστηκε με AstraZeneca

AstraZeneca εμβόλιο

AstraZeneca εμβόλιο

Συναγερμό έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος μιας 65χρονης γυναίκας στο Ιλιον, μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της.

Η άτυχη γυναίκα είχε μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής για να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από διαβήτη. Παρόλα αυτά, η ίδια δεν ανέφερε ιστορικό αλλεργιών ή άλλων παθήσεων, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο παρέμεινε 20 λεπτά στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον, μετά τον εμβολιασμό της.

Μετά από μισή ώρα όμως, κάτοικοι εντόπισαν την 65χρονη σε παρκάκι δίπλα από το κέντρο υγείας χωρίς τις αισθήσεις της και αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες. Παρά όμως τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.

Δείτε επίσης:  Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι τα σύνορα στη λωρίδα της Γάζας

Έρευνα από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Μέχρι στιγμής, οι αρχές ερευνούν τα αίτια του θανάτου, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει η νεκροψία. Ταυτόχρονα, και η Επιτροπή Εμβολιασμών ερευνά το περιστατικό τονίζοντας πως είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, για το εάν σχετίζεται ο θάνατος με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει δεχτεί σοβαρές επικρίσεις από τις χώρες της Ευρώπης, καθώς υπάρχουν αναφορές για θρομβώσεις, ενώ σήμερα η Γερμανία ανέστειλε εκ νέου την χορήγησή του στις ηλικίες κάτω των 65 ετών.

Χθες, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε ότι «το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα εμβόλιο στο οποίο έχουμε στηρίξει πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τις αναφορές αυτές να κλονίζουν την εμπιστοσύνη».

Δείτε επίσης:  Αποκαλύφθηκε παγκόσμιο δίκτυο υποκλοπών με εντολές από το Λονδίνο

Ανησυχία για τα περιστατικά θρομβώσεων

Η ίδια επεσήμανε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει ήδη τοποθετηθεί «υπέρ της συνέχισης του εμβολιασμού, παραδεχόμενος πως τα οφέλη υπερτερούν της πιθανής σπάνιας παρενέργειας».

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή υπηρεσία «συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα και συνεχίζει μια ενδελεχή έρευνα προσπαθώντας να δει αν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ του εμβολίου» και της σπάνιας κλινικής οντότητας, όπως χαρακτηρίζονται τα καταγεγραμμένα περιστατικά θρομβώσεων που ανησύχησαν τις αρχές το προηγούμενο διάστημα, τα οποία αφορούν σε 28 εμβολιασθέντες επί 17 εκατ. δόσεων του εμβολίου.

The post Συναγερμός στο Ιλιον: 65χρονη έχασε την ζωή της μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της – Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου – Εμβολιάστηκε με AstraZeneca appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...