Συγχαρητήρια Ν. Αναστασιάδη στη Μελόνι

Τα συγχαρητήριά του προς τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι προσβλέπει σε συνεργασία εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

«Συγχαρητήρια στη Giorgia Meloni, τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας. Προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και προς όφελος της κοινής μας περιοχής της Μεσογείου και των λαών των δύο χωρών μας», έγραψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ορκίστηκε το πρωί του Σαββάτου στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο στη Ρώμη. «Η κυβέρνηση είναι στην εξουσία», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η Μελόνι, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας

Αύριο στις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης- παραλαβής, όπου και το παραδοσιακό «καμπανάκι» θα παραδοθεί από τον Μάριο Ντράγκι στην Τζόρτζια Μελόνι. Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο δεν αποκλείεται να ληφθούν και αποφάσεις που να αφορούν την ιδιαίτερη περίοδο ενεργειακής και οικονομικής κρίση που διέρχεται και η Ιταλία.

Δείτε επίσης:  Συναγερμός στο Ιλιον: 65χρονη έχασε την ζωή της μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της – Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου – Εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Μετά από την ορκωμοσία, η πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί της νέα κυβέρνησης πόζαραν για την καθιερωμένη φωτογραφία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Ακολούθησε σύντομη ανταλλαγή χαιρετισμών με τον Ματαρέλα. 

naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...