Στρατηγός ΜακΚένζι: Ο ηγέτης του ΙΚ είχε την ευκαιρία να παραδοθεί, αλλά προτίμησε να ανατιναχθεί

Οι Αμερικανοί στρατιώτες έδωσαν την ευκαιρία στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι να παραδοθεί, αλλά εκείνος επέλεξε τελικά να ανατιναχθεί, υποστήριξε την Πέμπτη (3/2) ο στρατηγός Κένεθ ΜακΚένζι.

«Σκοτώθηκε, όπως και η οικογένειά του, χωρίς μάχη, ενώ προσπαθούσαμε να τον καλέσουμε να παραδοθεί και του προσφέραμε την επιλογή να επιζήσει», είπε ο στρατηγός ΜακΚένζι, που είναι επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού (Centcom).

Λόγω της ισχυρής έκρηξης στον δεύτερο όροφο, οι Αμερικανοί στρατιώτες βρήκαν τον «εμίρη» του ΙΚ νεκρό, στο έδαφος, έξω από το κτίριο, πρόσθεσε. Από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και την ανάλυση του DNA επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον Αλ Χασίμι Αλ Κουράισι.

Δείτε επίσης:  Μητσοτάκης – ΔΕΘ 2022: Αυξάνεται η άδεια μητρότητας από έξι σε εννέα μήνες

Η επιχείρηση, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, κράτησε περίπου δύο ώρες.

Μετά την επίθεση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, που έφτασαν στο σημείο με ελικόπτερα, ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν ένα κατεστραμμένο κτίριο, με κηλίδες αίματος στο πάτωμα. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, από την έκρηξη σκοτώθηκαν «τουλάχιστον τρεις άμαχοι», δηλαδή η σύζυγος του Κουράισι και τα δύο παιδιά τους.

Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν νωρίτερα ότι δεν σκοτώθηκε κανένας άμαχος λόγω των ενεργειών των ειδικών δυνάμεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Η Ουάσινγκτον εξόντωσε τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους (vid)

Δείτε επίσης:  ΓΣΕΕ: Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω του καύσωνα

Source

Μοιράσου το...