Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος τη χώρας επιβεβαίωσε την παραίτησή του, λέει ο πρωθυπουργός

Την παραίτησή του επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού. Προηγήθηκε εισβολή διαδηλωτών στις επίσημες κατοικίες και των δύο ηγετών.

Διαδηλωτές εξακολουθούν να βρίσκονται στο προεδρικό μέγαρο και την πρωθυπουργική κατοικία και αρνούνται να απομακρυνθούν μέχρι να παραιτηθούν οι δύο ηγέτες.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είπε το Σάββατο ότι ο πρόεδρος θα παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου. Αλλά πολλοί διαδηλωτές εξέφρασν την επιφυλακτικότητά τους για την ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα, το γραφείο του πρωθυπουργού Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε ανέφερε σε δήλωσή του ότι ενημερώθηκε επίσημα από τονΡατζαπάκσα ότι θα παραιτηθεί την Τετάρτη. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία άμεση ενημέρωση από τον ίδιο τον Ρατζαπάκσα.

Δείτε επίσης:  A-10 Warthog: Πώς ένα παλιό πολεμικό αεροπλάνο έχει μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση Μπάιντεν (Photos)

Σύμφωνα με το σύνταγμα της Σρι Λάνκα, η παραίτησή του μπορεί να γίνει τυπικά δεκτή μόνο αφού παραιτηθεί με επιστολή προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου – κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη.

Ο Γουικρεμεσίνγκε έχει επίσης δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του.

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή

Μοιράσου το...