Ιράκ: Άλλα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σιιτικού ιερού

Άλλα δύο πτώματα ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια ενός σιιτικού ιερού στο Ιράκ, ένα μέρος του οποίου κατέρρευσε έπειτα από πτώση βράχου, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των νεκρών από το δυστύχημα, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης.

«Δυστυχώς εντοπίσαμε σήμερα το πρωί δύο πτώματα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας» , κάτω από το Ιερό του Ιμάμη Άλι, που βρίσκεται κοντά στην Κερμπάλα (κεντρικό Ιράκ), είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Ζαουντάτ Αμπντελραχμάν, διευθυντής του γραφείου Τύπου της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι τώρα οι διασώστες έχουν ανασύρει επτά πτώματα από τα συντρίμμια αυτού του τόπου προσκυνήματος: τεσσάρων γυναικών, δύο ανδρών και ενός παιδιού. Τρία παιδιά διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

Δείτε επίσης:  Βαρβιτσιώτης: Η Μεσόγειος πρέπει να είναι από τις περιοχές για την αναζήτηση νέων πόρων ενέργειας

«Εξακολουθούμε τις έρευνες για την ανεύρεση και άλλων θυμάτων», συνέχισε ο Αμπντελραχμάν. «Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν πως το πτώμα μιας γυναίκας εξακολουθεί να βρίσκεται» κάτω από τα συντρίμμια.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν αποκολλήθηκε ένα τμήμα του βραχώδους περιτειχίσματος του ιερού με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μέρος της οροφής του.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η πτώση οφειλόταν στην «έντονη υγρασία» που είχε αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο βράχος από το υπόλοιπο περιτείχισμα.

Η τραγωδία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στο Ιράκ, η πλειονότητα του πληθυσμού του οποίου είναι σιίτες μουσουλμάνοι.

Το ιερό του Ιμάμη Άλι απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά της ιερής για τους σιίτες πόλης Κερμπάλα και προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο. Είναι αφιερωμένο στον γαμπρό του προφήτη Μωάμεθ και ιδρυτική μορφή του σιιτικού ισλάμ.

Δείτε επίσης:  Ουκρανία: Οβίδες όλμου έπεσαν κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο υπουργός Εσωτερικών, στη γραμμή του μετώπου

Σύμφωνα με τη σιιτική παράδοση, ο ιμάμης Άλι σταμάτησε εκεί με τον στρατό του ενώ κατευθυνόταν στη μάχη του Σιφίν το 657 και στο σημείο ανάβλυσε μια πηγή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή

Μοιράσου το...