Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Σοϊγκού-Όστιν σε τρεις ημέρες

Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας είχε σήμερα και δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Για τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα, από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Η Μόσχα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Νωρίτερα, ο Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Βρετανό, τον Γάλλο και τον Τούρκο ομόλογό του, αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Σοϊγκού είπε στον Γουάλας ότι η Ρωσία ανησυχεί για το ενδεχόμενο το Κίεβο να προετοιμάζεται για τη χρήση μιας «βρόμικης βόμβας» στην Ουκρανία, ισχυρισμό που επανέλαβε νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος και στους υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Δείτε επίσης:  Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ για σεξουαλικές επιθέσεις σε πέντε παιδιά

Ο Μπεν Ουάλας απέρριψε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο κ. Σοϊγκού ότι οι δυτικές χώρες διευκολύνουν το σχέδιο του Κιέβου για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. «Ο υπουργός Αμυνας απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μεγαλύτερη κλιμάκωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

Ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί επιβεβαίωσε σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι η Γαλλία διαβεβαίωσε τη Ρωσία για την επιθυμία της, αναφορικά με μία ειρηνική επίλυση της πολεμικής διαμάχης στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι η Γαλλία αρνήθηκε να συρθεί σε οποιαδήποτε μορφή κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία. Ειδικότερα, με έμφαση στις πυρηνικές επιλογές και ότι ο Λεκορνί προγραμματίζει να έχει σύντομα συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Δείτε επίσης:  Οικονόμου: Οι προτεραιότητες της κοινωνίας, προτεραιότητες της κυβέρνησης

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή

Μοιράσου το...