Ρουμανία: Δύο ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν από φωτιά στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν

Δύο ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν σήμερα Πέμπτη (11/11) και μια νοσηλεύτρια τραυματίστηκε όταν ξέσπασε φωτιά σε νοσοκομείο του Πλοέστι στη νότια Ρουμανία, στην τέταρτη τραγωδία αυτού του είδους που σημειώνεται στη χώρα, έγινε γνωστό από την επιθεώρηση για τις έκτακτες καταστάσεις (ISU).

«Δύο ασθενείς πέθαναν και δεκαέξι άλλοι μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο του Πλοέστι εξαιτίας του καπνού που έβγαινε από το ισόγειο του νοσοκομείου, χωρίς όμως να κινδυνεύσει η ζωή τους», δήλωσε η Ραλούκα Βασιλόε εκπρόσωπος της ISU, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η νοσηλεύτρια, που έχει υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματός της, διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, διευκρίνισε η ίδια. «Θα διενεργηθεί έρευνα πρόκειται να καθοριστούν τα αίτια της πυρκαγιάς», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ατίλα Τσέκε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Digi24.

Δείτε επίσης:  Κάμψη ελληνικής παραγωγής μεταλλευτικών προϊόντων

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, είχε γίνει ανακαίνιση στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις πέρυσι, ενώ το σύστημα παροχής οξυγόνου είχε ελεγχθεί πρόσφατα.

Απαρχαιωμένες οι υποδομές στα νοσοκομεία

Η νέα αυτή πυρκαγιά σημειώθηκε την ώρα που στη Ρουμανία υπάρχει έλλειψη κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς μαίνεται στη χώρα το τέταρτο κύμα της επιδημίας covid-19. Τον Οκτώβριο πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Κωνστάντζας στοίχισε τη ζωή σε επτά ασθενείς με covid-19.

Είκοσι άλλοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε δύο πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε νοσοκομείο της Πιάτρα Νεάμτς τον Νοέμβριο του 2020 και στο Βουκουρέστι τον Ιανουάριο.

Τον Απρίλιο τρεις ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στο Βουκουρέστι πέθαναν λόγω προβλήματος στο σύστημα τροφοδοσίας οξυγόνου.

Δείτε επίσης:  Βρετανία: «Τσουνάμι» ζήτησης δωρεάν τροφίμων – Απαθής η κυβέρνηση

Οι υποδομές των νοσοκομείων στη Ρουμανία είναι απαρχαιωμένες, ενώ το ποσοστό του προϋπολογισμού, που δίνεται για την Υγεία ανά κάτοικο, είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ.

Πηγή

Μοιράσου το...