Πόλεμος στην Ουκρανία: «Όχι» στις πτήσεις προς την Ρωσία – Νέα σύσταση από την Γερμανία

Η Ρωσία βρίσκεται στο επίκεντρο βαριών κυρώσεων εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, ενώ μετά το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ, η Γερμανία εξέδωσε σύσταση και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μόσχα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία και πρόσθεσε ανέφερε πως η χρήση μη ρωσικών πιστωτικών καρτών στη Ρωσία είναι αυτή τη στιγμή περιορισμένη.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως θα κλείσει για τρεις μήνες τον γερμανικό εναέριο χώρο για τα ρωσικά αεροπλάνα και τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Πορτογαλίας

Σειρά στις ευρωπαϊκές κυρώσεις πήρε και η Πορτογαλία, όπου ανακοίνωσε ότι κι αυτή κλείνει τον εναέριο χώρο προς τα ρωσικά αεροπλάνα.

Δείτε επίσης:  Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο τεχνολογικός δείκτης με «άλμα» 2,32%

«Η Πορτογαλία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τις πτήσεις των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών σε μια κίνηση που συμβαδίζει με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών», ανακοίνωσε το πορτογαλικό υπουργείο Εξωτερικών και τόνισε ότι η απόφαση έρχεται «ως απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

Πηγή

Μοιράσου το...