Προειδοποίηση ΝΑΤΟ για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία: «Θα άλλαζε την πορεία του πολέμου»

Ένα ρωσικό πυρηνικό πλήγμα θα άλλαζε την πορεία του πολέμου και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτούσε μια «απάντηση» από τους συμμάχους της Ουκρανίας και, ενδεχομένως, από το ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα θα είχε «συνέπειες άνευ προηγουμένου» για τη Ρωσία, προειδοποίησε. Είναι «σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλούσε μια υλική απάντηση από πολλούς συμμάχους και ενδεχομένως και από το ίδιο το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί την πυρηνική απειλή κυρίως για να αποτρέψει το ΝΑΤΟ και άλλες χώρες να εμπλακούν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, η Ρωσία εξάντλησε στην εισβολή της στην Ουκρανία ένα μεγάλο μέρος των κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας που διέθετε και η αμυντική βιομηχανία της δεν μπορεί να κατασκευάσει όλων των ειδών τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα, λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Δείτε επίσης:  Εντολή Πούτιν: Ομάδα εργασίας για τους όρους που θα γίνονται οι πληρωμές σε ρούβλι

Ο ίδιος είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ρωσία για να επιστρατεύσει τους 300.000 άνδρες που θέλει, αλλά υπολογίζει πως μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Πηγή

Μοιράσου το...