Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο τεχνολογικός δείκτης με «άλμα» 2,32%

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street.Κέρδισε τις εντυπώσεις ο τεχνολογικός δείκτης με «άλμα» 2,32%, ενώ κέρδη άνω των 350 μονάδων σημείωσε ο Dow Jones. Αυτό συνέβη γιατί τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας άμβλυναν τους φόβους των επενδυτών ότι η Federal Reserve μπορεί να εγκαταλείψει σύντομα την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 360,68 μονάδες ή 1,06%, κλείνοντας στις 34.382,13 μονάδες, λίγο χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,49% και τερμάτισε την ημέρα στις 4.173,82 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, ωθούμενος και από τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων, κατέγραψε κέρδη 2,32% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.429,98 μονάδες.

Δείτε επίσης:  Νέα δεδομένα στην αγορά των φρεγατών – Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού αφορούν πλέον Αιγαίο, προστασία της ΑΟΖ και Ανατολική Μεσόγειο

Περιορίστηκαν οι εβδομαδιαίες απώλειες

Η χθεσινή άνοδος βοήθησε τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς να περιορίσουν τις απώλειές τους σε διάστημα εβδομάδας, που όμως παραμένουν σημαντικές. Ειδικότερα, ο Dow τερμάτισε το πενθήμερο με πτώση 1,1%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε 1,4% χαμηλότερα. Και για τους δύο δείκτες αυτή είναι η χειρότερο εβδομαδιαία επίδοσή τους από το πενθήμερο που ολοκληρώθηκε στην 26 Φεβρουαρίου.

Όσο για τον τεχνολογικό Nasdaq, ολοκλήρωσε το πενθήμερο 2,3% χαμηλότερα, σημειώνοντας την τέταρτο διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Σε επίπεδο εταιρειών, από τις 30 μετοχές του δείκτη των blue chips μόλις τέσσερις έκλεισαν στο “κόκκινο”: Walt Disney (-2,60%), Home Depot (-0,55%), Merck (-0,51%) και Verizon (-0,20%), ενώ οι υπόλοιπες έγραψαν κέρδη από +0,15% έως και 2,78% για την Goldman Sachs.

Δείτε επίσης:  ΩΡΑ 00:15 – Άναψε η φωτιά: «Αεροπορικές δυνάμεις και δυνάμεις εδάφους των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) επιτίθενται τώρα στη Λωρίδα της Γάζας» ανακοίνωσε το Ισραήλ

Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή

Στο μεταξύ, κατά 0,7% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Federal Reserve που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Η άνοδος ήταν μικρότερη του αναμενόμενου.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή ανέκαμψε κατά 16,5%, αλλά παρέμεινε 2,7% χαμηλότερα από το επίπεδο του Φεβρουαρίου 2020, που ήταν και ο μήνας πριν ξεσπάσει η πανδημία κορωνοϊού.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,4% στα 65,37 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.838 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,63% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,2146 δολ.
Δείτε επίσης:  Κριμαία: Ουκρανικό drone έπληξε το αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας

 

 

 

The post Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο τεχνολογικός δείκτης με «άλμα» 2,32% appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Μοιράσου το...