Πογέτ: Να επιστρέψει η Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις

Φιλικό αγώνα στη Βαλέτα με τη Μάλτα δίνει αύριο (17/11, 19:00) η Εθνική Ανδρών, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γκουστάβο Πογέτ να υπογραμμίζει στη συνέντευξη Τύπου πως στόχος είναι η επιστροφή της ομάδας στις μεγάλες διοργανώσεις.

Κατά συνέπεια, η αναμέτρηση με τη Μάλτα κι εκείνη που έπεται με την Ουγγαρία είναι μια σημαντική ευκαιρία για δοκιμές προσώπων και σχημάτων.

«Πρώτα απ΄ όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, το να παίζουμε με διαφορετικές ομάδες, με άλλα συστήματα. Ναι, θα είναι διαφορετικό για εμάς.

Η Μάλτα έχει παίκτες που δεν τα παρατάνε μέχρι το τέλος. Για εμάς είναι ένα ακόμα βήμα για να παίξουμε. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους παίκτες, γιατί δεν είναι όλος ο βασικός κορμός εδώ, να δείξουν πράγματα στον προπονητή», ανέφερε ο Πογέτ.

Δείτε επίσης:  Τουρκία: Οργισμένη αντίδραση στην έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Το Μουντιάλ του Κατάρ ξεκινά σε μερικές ημέρες αλλά η Εθνική θα είναι απούσα, για δεύτερη συνεχή φορά. «Αυτός είναι ο στόχος. Η ιδέα ήταν πάντα στα μεγάλα τουρνουά όταν ανέλαβα την Εθνική», δήλωσε ο Πογέτ.

«Η σκέψη ήταν εκεί. Μετά το Nations League, που πήγαμε καλά, έχουμε τώρα δύο επιλογές: τα προκριματικά, που θα είναι δύσκολα τα πράγματα και μετά τα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα ξανά σε μεγάλη διοργάνωση».

Στον αυριανό αγώνα, «κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα. Θα δούμε μία διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πως θα πάει.

Στην επίθεση μας λείπουν 5-6 βασικοί, οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Σίγουρα όμως μπορεί να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τα παιχνίδια στη συνέχεια, τα προκριματικά».

Πηγή

Μοιράσου το...