Πελοπόννησος: Ένα γραφικό χωριό κοντά στην Αθήνα για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Αν θέλετε να οργανώσετε μια κοντινή στην Αθήνα εκδρομή, σε έναν προορισμό που θα σας ανταμείψει με την ομορφιά του φυσικού του τοπίου, τότε αξίζει να πάτε με το αυτοκίνητο μέχρι την γραφική Γκούρα, (από την Αθήνα οδικώς θα φτάσε σε σχεδόν 2,5 ώρες) ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας.

Αμφιθεατρικά χτισμένη στα 956 μέτρα υψόμετρο, στις πλαγιές της Ορεινής Κορινθίας, τους πρόποδες της Ζήρειας, η Γκούρα είναι ένα καταπράσινο χωριό με τρεχούμενα νερά και γραφικά σοκάκια με παλιά πετρόχτιστα αρχοντικά. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 956 μέτρων σ, με πολλά παλιά σπίτια.

Γκούρα
Γκούρα

Kάνοντας τη βόλτα σας στο χωριό, θα θαυμάσετε την πανέμορφη πλατεία με την επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία αλλά και τα αρχοντικά 19ου αιώνα του οπλαρχηγού της Επανάστασης Νικόλαου Οικονόμου-Γκούρα, του Σάρλη και του Μούρτη, τα οποία αποτελούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Δείτε επίσης:  Σύβοτα: 2+1 ξενοδοχεία με βαθμολογία πάνω από 9 και τιμές από €27 μέχρι €50 – Από τον Τάσο Δούση
Γκούρα
Γκούρα

Τα καφενεία απλώνουν τραπεζάκια κάτω από τον πλάτανο της πλατείας, ενώ αγναντεύουν παράλληλα την πεδιάδα. Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται η λαξευμένη στην πέτρα Παναγιά των Βράχων, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής

Γκούρα
Στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 17ου αιώνα - Γκούρα
Στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 17ου αιώνα

Ολόκληρη η περιοχή θα σας προσφέρει εικόνες, χρώματα και συναισθήματα. Θα τα ανακαλύψετε με μια βόλτα στη Λίμνη Δόξα θαυμάζοντας το αλπικό περιβάλλον της, δρασκελίζοντας το κατώφλι στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζοντας τη λαξευμένη μέσα στον βράχο Παναγία των Βράχων και κάνοντας πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια στις πλαγιές της Ζήρειας.

Πελοπόννησος: Ένα γραφικό χωριό κοντά στην Αθήνα για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
Λίμνη Δόξα

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης:  Καιρός 25/3: Τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά & χαμηλές θερμοκρασίες!

The post Πελοπόννησος: Ένα γραφικό χωριό κοντά στην Αθήνα για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...