Πάσχα στη Μάνη: Η αυθεντική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μια φορά

Το Πάσχα στη Μάνη είναι από τις μοναδικές εμπειρίες που κάθε ταξιδιώτης οφείλει να ζήσει. Οι παραδόσεις, τα έθιμα και το πνεύμα κατάνυξης βρίσκονται διάχυτα, σε κάθε γωνιά της.

Η Μάνη άλλωστε με τη δική της, μοναδική ατμόσφαιρα, γεμάτη πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες και ιστορικές εκκλησίες συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για να βιώσεις τις παραδόσεις των ημερών, όπως πραγματικά είναι. Πέρα από το τελετουργικό των ημερών, οι επιλογές για εξορμήσεις, ανάμεσα στον Ταΰγετο και στη θάλασσα είναι ατελείωτες.

Σε αυτό το σκηνικό απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης και βαθιάς κατάνυξης, προβάλλει μέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου το Πέτρα και Φως BoutiqueHotel&Spa, τοdestinationboutiquehotelπου φέτος μας υποδέχεται με ανανεωμένο μενού στο εστιατόριο Aνερούσα, με headchef τον Βασίλη Τσατσάκη και την ομάδα του.

Πέτρα και Φως Μάνη

Οι μεσογειακές γεύσεις αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση αξιοποιώντας εξαιρετικά τις πρώτες ύλες της Μανιάτικης γης, ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής και σύγχρονες τεχνικές. Γεύσεις με εκπλήξεις και επιτυχημένους συνδυασμούς δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα υψηλής αισθητικής.Ο πλούτος και η υψηλή ποιότητα των υλικών, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών, το επαγγελματικό service και την μοναδική ατμόσφαιρα, εγγυώνται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Δείτε επίσης:  Super διαγωνισμός από τις Εικόνες και τον Τάσο Δούση: Κερδίστε ένα 5ημερο ταξίδι στο Λονδίνο με business class της Aegean και διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων!

Τα πάντα εδώ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξεκουράζουν το βλέμμα και την ψυχή, συνθέτοντας ένα ξενοδοχείο όπου θα θέλαμε να περάσουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται!

Πέτρα και Φως Μάνη
Πέτρα και Φως Μάνη

Ενταγμένο απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και λιτή πολυτέλεια, είναι το ιδανικό ξενοδοχείο για να ανακαλύψεις την άγρια ομορφιά και τη μοναδική γοητεία της Μάνης.

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου σας επιτρέπει να επισκεφτείτε τα γύρω χωριά της περιοχής, σε ένα roadtrip που πραγματικά θα σας γεμίσει με εικόνες ανεπανάληπτης ομορφιάς. Σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο, θα αποφασίσετε σε ποιο από τα υπέροχα χωριά (Λιμένι, Οίτυλο κ.λπ.) θα παρακολουθήσετε την Ανάσταση, αφού ο παπάς της περιοχής κάνει την αναστάσιμη λειτουργία πηγαίνοντας από το ένα στο άλλο.

Δείτε επίσης:  Το άγνωστο χωριό της Ορεινής Λακωνίας – Ένα πραγματικό στολίδι του Πάρνωνα
Πέτρα και Φως Μάνη
Πέτρα και Φως Μάνη

Από την καρδιά της Μάνης, το Οίτυλο, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στα καλντερίμια της Αερόπολης, τον ιστορικό, διατηρητέο οικισμό που κρατά το παραδοσιακό «χρώμα» του τόπου,  να επισκεφτείτε τον ναό των Ταξιαρχών, την πλατεία της Επανάστασης  και να κατηφορίσετε μετά προς τα νότια, το σπήλαιο της Βλυχάδας (Διρού) για μια αλλιώτικη βαρκάδα στα έγκατα της γης. Από το σπήλαιο του Διρού μέχρι τον Γερολιμένα η διαδρομή θα σας ανταμείψει με όλα τα χαρακτηριστικά της Μέσας Μάνης.

Πέτρα και Φως Μάνη
Processed with VSCO with dog1 preset

Μην ξεχάσετε…

Από το Οίτυλο, μπορείτε εύκολα να φτάσετε (μετά από μια πεζοπορική διαδρομή) στο Ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιοδυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, με το χαρακτηριστικό μεγάλο φάρο. Περίπου στο σημείο έναρξης του μονοπατιού, βρίσκεται και η λεγόμενη Σπηλιά του Άδη, απ’ όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, κατέβαινες για τον κάτω κόσμο.

Δείτε επίσης:  Barvikha, Μόσχα: Το πιο «προκλητικά» πολυτελές προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας που πιο εύκολα βρίσκεις ferrari παρά…φούρνο!

Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε τους παραδοσιακούς οικισμούς του Γερολιμένα, με το γραφικό, φυσικό λιμάνι, της Βάθειας, με τους πέτρινους πύργους με θέα τη θάλασσα και του Πόρτο Κάγιο (Portauxcailles), ενός γραφικού οικισμού που πήρε το όνομα του από τα αποδημητικά ορτύκια που ξεκουράζονταν εκεί στο μεγάλο τους ταξίδι για τα θερμά κλίματα.

Πέτρα και Φως Μάνη

Πως θα φτάσετε

Οδικώς μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Τριπόλεως, και στο ύψος της Τριπόλεως θα στρίψετε για Σπάρτη. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 ώρες.

www.petrafos.com

Οίτυλο Μάνης, Πελοπόννησος, Τ: +30 27330 54050, Εmail: [email protected]

The post Πάσχα στη Μάνη: Η αυθεντική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις τουλάχιστον μια φορά appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...