Ουκρανία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Κίεβο και Σούμι

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ρωσικά πλήγματα σήμερα το πρωί στο Κίεβο και την περιοχή του Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Σήμερα, από τη (ρωσική) επίθεση σε μια πολυκατοικία στο Κίεβο, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνοδεύοντας το μήνυμα με μια φωτογραφία του κτιρίου.

Καπνός διακρίνεται να υψώνεται από το κτίριο, καθώς και μια πελώρια στοίβα από συντρίμμια, ενώ πυροσβέστες συνεχίζουν το έργο τους.

«Μεταξύ (των θυμάτων) είναι μια νέα οικογένεια που περίμενε μωρό», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Νωρίς το πρωί, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη ρωσική επίθεση στο Κίεβο, ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πέφτει στο κτίριο, την ώρα που δύο αστυνομικοί επιχειρούσαν να το καταρρίψουν πυροβολώντας με τα υπηρεσιακά όπλα τους. Ακούστηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις.

Δείτε επίσης:  Επίπληξη Ζελένσκι: Καλεί την ηγεσία του στρατού να μην παίρνει αποφάσεις χωρίς αυτόν

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι μια έγκυος σκοτώθηκε και ότι συνολικά βρέθηκαν τα πτώματα τριών ανθρώπων. Ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ είπε ότι υπέστησαν ζημιές «υποδομές ενέργειας και μια πολυκατοικία».

Στην περιοχή του Σούμι, όπου σημειώθηκαν «πυραυλικές επιθέσεις», σύμφωνα με τον Σμίχαλ, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Παρόμοιες επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών έγιναν και σε άλλες περιοχές, όπως στο Ντνιπροπετρόφσκ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε εκατοντάδες κοινότητες. Στο Ντνιπροπετρόφσκ «οι στρατιώτες μας κατέρριψαν τρεις εχθρικούς πυραύλους», ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή

Μοιράσου το...