Η Γκρέμιο ανακοίνωσε τον Λουίς Σουάρες

Η μετακίνηση του Λουίς Σουάρες στην Γκρέμιο ολοκληρώθηκε, με τον Ουρουγουανό διεθνή επιθετικό να υπογράφει διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε, ανακοίνωσε ο βραζιλιάνικος σύλλογος το Σάββατο (31/12).

Ο 35χρονος διεθνής επιθετικός επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι για να παίξει στην πρώτη ομάδα του, τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο, όπου κατέγραψε 14 αγώνες και σημείωσε 8 γκολ.

Ο Σουάρες συμμετείχε με τη «Σελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ χωρίς να σκοράρει και η χώρα του αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

«Ο αθλητής έχει υπογράψει στους “Τρικολόρ” μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024», διευκρίνισε ο σύλλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Στην Ευρώπη, ο Λουίς Σουάρες ξεκίνησε την καριέρα του στην Ολλανδία με την Χρόνινχεν και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Άγιαξ του Άμστερνταμ, προτού κάνει το άλμα για την Premier League και τη Λίβερπουλ (2011-14).

Δείτε επίσης:  Είναι 19 ετών και βγάζει τα χρήματα για το ενοίκιο μέσα σε 10 λεπτά – «Εσείς εργάζεστε μέχρι να αφήσετε τα κοκαλάκια σας»

Ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα (2014-20), όπου έγινε επιστήθιος και οικογενειακός φίλος του Λιονέλ Μέσι και στη συνέχεια έπαιξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2020-22) μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν.

Με την «Μπάρτσα» κατάκτησε, μεταξύ άλλων, το Champions League το 2015 και το Ισπανικό Πρωτάθλημα τέσσερις φορές (2015, 2016, 2018, 2019), ενώ στέφθηκε ξανά πρωταθλητής της La Liga με την Ατλέτικο, το 2021.

Πηγή

Μοιράσου το...