Ουκρανία: Καλεί τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος μετά τα ρωσικά πλήγματα

Η ουκρανική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τον πληθυσμό να «περιορίσει» την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος μετά τα ρωσικά πλήγματα που πραγματοποιούνται από χθες σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε αρκετές περιοχές.

«Σήμερα, θα σας ζητήσουμε να περιορίσετε την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής –από τις 17.00 έως τις 23.00–, παρακαλείσθε να μην ανάβετε τις ενεργοβόρες συσκευές», ζήτησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ σε μήνυμά του στο Telegram.

Ο Ουκρανός ηγέτης αναφέρθηκε κυρίως στις «ηλεκτρικές εστίες, στους ηλεκτρικούς βραστήρες» ή ακόμη «στο καλοριφέρ, τον φούρνο και το ηλεκτρικό σίδερο, τον φούρνο μικροκυμάτων, την καφετιέρα, τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων».

Δείτε επίσης:  Εγκλήματα πολέμου: Ομολόγησε στο Ουκρανικό δικαστήριο την δολοφονία του αμάχου ο Ρώσος κατηγορούμενος

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερή λειτουργία του ενεργειακού μας συστήματος» και την ανάγκη να επισκευαστούν οι υποδομές που υπέστησαν ζημιές, δήλωσε καθώς η Ουκρανία αποτελεί στόχο από τη Δευτέρα πολλών ρωσικών πληγμάτων εναντίον των ενεργειακών της εγκαταστάσεων, σε αντίποινα για τη μερική καταστροφή της ρωσικής γέφυρας της Κριμαίας.

Μόνο χθες, Δευτέρα, «3.900 τοποθεσίες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», σύμφωνα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό. «Εκτοτε, το ρεύμα αποκαταστάθηκε σε 3.800» περιοχές μεταξύ αυτών, διευκρίνισε ο Σμίχαλ κάνοντας λόγο για 33 βομβαρδισμούς που καταγράφηκαν στη χώρα από νωρίς σήμερα το πρωί.

«Όμως είμαστε ενωμένοι και θα κρατήσουμε γερά», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο οι Ουκρανοί είχαν ήδη μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10% την προηγούμενη μέρα, ανταποκρινόμενοι στην ίδια έκκληση των αρχών.

Δείτε επίσης:  Εφιαλτικά σενάρια στο Μεσανατολικό: 6 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αιτίες και οι αφορμές του νέου αιματοκυλίσματος με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ

«Ο εφοδιασμός με ηλεκτρική ενέργεια των δυτικών περιοχών σταθεροποιήθηκε», δήλωσε επίσης με ικανοποίηση, αναφέροντας και την περιοχή του Χαρκόβου, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή

Μοιράσου το...