Ορεινή Κορινθία: Τα “μυστικά” του πιο μαγευτικού προορισμού μια ανάσα από την Αθήνα! (βίντεο)

Ένας μαγευτικός προορισμός παντός καιρού, μια ανάσα από την Αθήνα, η Ορεινή Κορινθία μάς περιμένει για ονειρεμένους βόλτες σε χωριουδάκια, λίμνες και μονοπάτια στην καρδιά της φύσης, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της.

Μόλις 90 λεπτά δρόμου από την καρδιά ενός δάσους φουντωτών μαυρόπευκων, από μυθικές λίμνες, γραφικά χωριουδάκια και διαδρομές στη φύση. Η Ορεινή Κορινθία είναι (πολύ) πιο κοντά απ’ όσο φαντάζεστε και διεκδικεί… μερίδιο στις αποδράσεις μας, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της…

Aχ! Τ(ρ)ι καλά! 

Το χωριό – ή μήπως τρία ορεινά χωριά; – που θα μπορούσε να είναι ολόκληρη η ορεινή Κορινθία σε μικρογραφία. Όπως και αν τα δείτε, στα Τρίκαλα συγκεντρώνονται οι περισσότεροι ξενώνες, από εδώ ξεκινούν μερικές από τις εντυπωσιακότερες διαδρομές που μπορείτε να κάνετε με τα πόδια αλλά και με 4×4 και εδώ θα μείνετε αν θέλετε μερικές επιλογές για τις βραδινές σας βόλτες.

Ανακαλύψαμε έναν πέτρινο ξενώνα στο Κεφαλάρι Κορινθίας που στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 1870 και έχει βαθμολογία στην booking 9,5!

Άνω Τρίκαλα

Δύο υπερήλικες πλάτανοι, θα τραβήξουν το βλέµµα σας στην γραφική πλατεία των Κάτω Τρικάλων. Ένα µέρος έντονα παραδοσιακό, µε πετρόκτιστα κτήρια που θυµίζουν τοπίο παραµυθιού. Ένα µέρος που µοιάζει όνειρο, αλλά είναι µια µοναδική πραγµατικότητα που µαγεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Τις εντυπώσεις σας, θα κλέψουν τα πετρόχτιστα αρχοντικά του παραδοσιακού οικισµού. Μια βόλτα στα Άνω Τρίκαλα, θα σας κάνει για λίγο να πιστέψετε ότι πρωταγωνιστείτε σε ταινία εποχής. Το τοπίο θεωρείται ιδιαίτερα εντυπωσιακό τις βροχερές ηµέρες.

Δείτε επίσης:  Βρετανία: Συλλυπητήρια της βασίλισσας Ελισάβετ για τον θάνατο του Ντέσμοντ Τούτου
Εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας κοντά στην Αθήνα

Μην ξεχάσετε να πιείτε τον καφέ σας δίπλα στις πηγές των Άνω Τρικάλων. Είναι κάτι το οποίο θα σας προσφέρει µοναδικές στιγµές χαλάρωσης. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε στο πετρόχτιστο αρχοντικό των Νοταράδων. Οι Νοταράδες, ήταν µια ξακουστή και πλέον ιστορική οικογένεια της περιοχής.

Μεσαία Τρίκαλα

Μια περιοχή στα Τρίκαλα Κορινθίας, η οποία αν και δεν είναι γραφική στο σύνολό της, και θεωρείται µάλιστα αρκετά µοντέρνα , έχει κι αυτή να σας προσφέρει το κάτι διαφορετικό.

Τρίκαλα Κορινθίας κοντά στην Αθήνα πανοραμική

Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε πλήθος εστιατορίων για νέες και ευχάριστες γαστρονοµικές εµπειρίες. Πρόκειται µάλιστα για την περιοχή την οποία πολλοί από τους επισκέπτες των Τρικάλων, επιλέγουν για διαµονή, καθώς διαθέτει αρκετά κοµψά ξενοδοχεία.

Κάτω Τρίκαλα

Τρίκαλα Κορινθίας χωριό μέσα στο πράσινο

Must Do

Ένα διήµερο στα Τρίκαλα Κορινθίας, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαµβάνει δραστηριότητες που θα εµπλουτίσουν τη λίστα των εµπειριών και αναµνήσεών σας. Μια βόλτα µέχρι το χιονοδροµικό κέντρο στη Ζήρεια, θα σας πείσει (22 λεπτά απόσταση από τα Τρίκαλα Κορινθίας).

Δεν θα παραλείψουµε να αναφέρουµε ότι διαθέτει και πίστα για παιδιά, οπότε αν κάνετε οικογενειακές διακοπές, είναι το ιδανικό σηµείο για εσάς. Άλλωστε διαθέτει και σαλέ για να απολαύσετε τον καφέ σας. Τι άλλο θέλετε; Μια τόσο γραφική περιοχή, επιβάλλει επίσης περιπάτους, ενώ αν θέλετε να δοκιµάσετε κάτι πιο ξεχωριστό, κάντε ιππασία ή ποδήλατο βουνού.

  • Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας και Ορεινών Δραστηριοτήτων, (Ρέθι Κορινθίας- Κιν. 6936889973)
  • Ποδήλατο Βουνού (Armonia Hotel-Κεφαλάρι- Τ. 2747022475 (www.xenonasarmonia.gr)

Ορεινή Κορινθία….ένας Ελληνικός παράδεισος

Δείτε επίσης:  Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Έκτακτη σύσκεψη για το λιανεμπόριο - Πιθανό να μην ανοίξει σε 3 περιοχές

Τοp χωριό No1: Καστανιά

Ορεινή Κορινθία Καστανιά

Κρυμμένη μέσα στο ελατόδασος, η μικρούλα Καστανιά ενδείκνυται για χαλαρές βόλτες και πεζοπορίες στα σοκάκια με τα πέτρινα σπιτάκια της. Ενδιαφέρον εδώ παρουσιάζει το ξωκλήσι της Κοίμησης της Θεοτόκου, με την πανοραμική θέα στην καταπράσινη κοιλάδα που απλώνεται στα πόδια του.

Τοp χωριό No2: Γκούρα 

Ορεινή Κορινθία Γκούρα

Αμφιθεατρικά κτισμένη γύρω από την γραφική πέτρινη πλατεία της, η Γκούρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα χωριά της περιοχής. Τα γραφικά σοκάκια της στολίζονται από παλιά αρχοντικά, ενώ από τα τραπεζάκια που απλώνουν τα καφενεία κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο της πλατείας, η θέα στην πεδιάδα είναι μαγευτική.

Τάσος Δούσης: Ένας ονειρικός πετρόχτιστος ξενώνας στην Ορεινή Κορινθία σκέτο έργο τέχνης!

Τοp χωριό No3: Ευρωστίνη

Ορεινή Κορινθία Ευρωστίνη

Λιγότερο γνωστό χωριουδάκι, αποτελείται από μερικά γραφικά πανάρχαια πέτρινα σπίτια και μια πανέμορφη πλατειούλα στην οποία η τσίκνα από την ταβέρνα “Κοραής” μας καλεί να τιμήσουμε τα παϊδάκια, την πεντανόστιμη φασολάδα και το ωραίο ντόπιο κρασάκι. Must εδώ ο περίπατος στο Ρέμα των Μύλων, μια ήπια διαδρομή στη σκιά πανύψηλων δέντρων με μικρούς καταρράκτες και λίμνες να μπλέκουν τον ήχο τους με το κελάηδημα των πουλιών.

Δόξα & Στυμφαλία

Για την ακρίβεια, των λιμνών. Είναι δύο, η παραμυθένια Δόξα και η μυθική Στυμφαλία. Η τελευταία, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της έχει αποστραγγιστεί, εξακολουθεί να αποτελεί σπάνιο υδροβιότοπο, στον οποίο κατοικούν δεκάδες είδη ζώων και πουλιών – πλην των Στυμφαλίδων ορνίθων που λογικά δεν θα ανταμώσετε.

Δείτε επίσης:  Τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, το ΑΕΠ και τα κόκκινα δάνεια
Ορεινή Κορινθία Λίμνη Δόξα

Η Λίμνη Δόξα είναι καταγάλανη και γαλήνια, περικυκλωμένη από ένα δάσος μαυρόπευκων που απλώνεται ως εκεί που φτάνει το μάτι, και με ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα εκκλησάκια να στολίζει την στενή λωρίδα γης που σπάει την υδάτινη μονοτονία της.

Ένα Μουσείο μα τι Μουσείο

oreinh korinthia
Αξίζει οπωσδήποτε μια στάση (σας) μιας και θα είστε στη Στυμφαλία. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας φιλοξενείται σε ένα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτίριο στο οποίο βρίσκεται η μόνιμη έκθεση που δένει το οικοσύστημα της λίμνης με την ανθρώπινη Ιστορία η οποία εκτυλίσσεται ανά τους αιώνες γύρω της. Αν δεν σας συγκινούν ιδιαίτερα τα παραπάνω, τότε επισκεφθείτε το τουλάχιστον για να ρεμβάσετε τη λίμνη από τον ξύλινο εξώστη του.

Τα μονοπάτια

Ένα εκτενέστατο δίκτυο άριστα σηματοδοτημένων μονοπατιών συνδέει τα χωριά μεταξύ τους, με δάση, με καταφύγια, με σπήλαια (δυστυχώς όχι επισκέψιμα, εκτός αν είστε έμπειρος σπηλαιολόγος) και, βέβαια, με τις κορυφές της Ζήρειας. Δείτε το στον παρακάτω πίνακα και κάντε κλικ εδώ για αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα.

Ορεινή Κορινθία μονοπάτια

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τις ομορφιές της Ορεινής Κορινθίας:

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

The post Ορεινή Κορινθία: Τα “μυστικά” του πιο μαγευτικού προορισμού μια ανάσα από την Αθήνα! (βίντεο) appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...