Νόβακ Τζόκοβιτς: «Αιχμάλωτος» στην Αυστραλία – Το χρονικό ενός απίστευτου «θρίλερ»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος «σταρ» του τένις έχει μάθει να είναι στα πρωτοσέλιδα, ωστόσο αυτή τη φορά έγινε «πρώτη» είδηση για τελείως λάθος λόγο.   

Τους τελευταίους μήνες μια από τις βασικές συζητήσεις στον χώρο του τένις ήταν αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα δώσει το παρών στο Australian Open.

Η Αυστραλία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού και το Νο1 του κόσμου έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί. Την Τρίτη (4/1), ο «Νόλε» γνωστοποίησε με μήνυμα του στο Instagram ότι έλαβε ιατρική εξαίρεση, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πέρασα φανταστικό και ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος που είχα και σήμερα πάω στην Αυστραλία με άδεια ιατρικής εξαίρεσης». Το συγκεκριμένο ποστάρισμα ήταν η αφετηρία, ενός ταξιδιού που πλέον έχει εξελιχθεί σε «θρίλερ»

https://www.instagram.com/p/CYTe9fer_1K

«Θύελλα» αντιδράσεων κι απειλές για απέλαση

Η είδηση ότι ο Τζόκοβιτς θα δώσει κανονικά το «παρών» στο πρώτο major τουρνουά της χρονιάς προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων στην Αυστραλία, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε αυστηρό lock down. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας έκαναν λόγο για… αστείο κι ότι ο Τζόκοβιτς «από Νο1 στον κόσμο, έγινε Νο1 κίνδυνος».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, μιλώντας για το θέμα ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει το επόμενο αεροπλάνο και θα γυρίσει σπίτι του! «Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Δείτε επίσης:  Επίθεση πίτμπουλ σε 11χρονο

Ο διευθυντής αγώνων του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, ουσιαστικά έριξε το… μπαλάκι στον Τζόκοβιτς. «Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η ιατρική εξαίρεση δόθηκε, μετά από εξέταση στοιχείων και δεδομένων.

«Μπλόκο» και υπό κράτηση στο αεροδρόμιο

Η άφιξη του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία ήταν επεισοδιακή, καθώς όπως αποδείχθηκε η ομάδα του Σέρβου είχε καταθέσει αίτημα για λάθος βίζα κι όχι για εκείνη που αφορά την ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε. Μόλις, λοιπόν, έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, οι άνθρωποι της ασφαλείας τον σταμάτησαν και τουλάχιστον προς το παρόν του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα!

Δείτε επίσης:  Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα κρίσιμα ραντεβού του στην Νέα Υόρκη

Ο πατέρας του «Νόλε», Σερτζάν Τζόκοβιτς μιλώντας στο B92 αποκάλυψε ότι ο γιος του βρίσκεται υπό κράτηση και σε απομόνωση, με δύο αστυνομικούς να είναι ακριβώς έξω από την αίθουσα.

Έξαλλος ο Σέρβος ΥΠΕΞ, απαιτεί την απελευθέρωση του

Το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις και πλέον απειλείται διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Σερβίας και της Αυστραλίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς ήταν έξαλλος επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τις αρχές της Αυστραλίας κι ειδικότερα με το αντίστοιχο υπουργείο στην Καμπέρα.

Μάλιστα, γι’ αυτό τον λόγο κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, Ντάνιελ Έμερι, ενώ παράλληλα έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, μέσω της οποίας απαιτεί να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο Τζόκοβιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς σε δήλωση του ανέφερε: «Μόλις μίλησα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο τηλέφωνο. Του είπα ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του, τον ενημέρωσα πως οι αρχές της χώρας κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει η παρενόχλησή του το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, η Σερβία θα παλέψει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για την δικαιοσύνη και την αλήθεια. Παρεμπιπτόντως, ο Νόβακ είναι καλά, δυνατός, ακριβώς όπως τον γνωρίζουμε»

https://www.instagram.com/p/CYXH7_yMkv8

«Τον κρατούν αιχμάλωτο, να βγούμε στους δρόμους»

Μέσα στον χαμό που έχει προκληθεί, ο πατέρας του «Νόλε», Σερτζάν Τζόκοβιτς «ξέσπασε», προχωρώντας σε νέες δηλώσεις που σίγουρα προκάλεσαν αίσθηση. Συγκεκριμένα, κάλεσε τους Σέρβους να είναι έτοιμοι, ώστε να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρες. Δεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου! Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας».

Δείτε επίσης:  Μαρίνα Φλοίσβου: Επαλήθευσε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης

Την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ της Αυστραλίας αναφέρουν ότι όσο περνούν οι ώρες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα λάβει μέρος στο Australian Open.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 641 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Στα ύψη η θετικότητα στη χώρα – 31.512 κρούσματα σε παιδιά με κλειστά τα σχολεία!

Survivor Spoiler 5/1: Ποιος αποχωρεί σήμερα από τους Διάσημους

Source

Μοιράσου το...